Salı, Şubat 28, 2012

Kıssadan hisse

Masallar okumaya bayılan biri olarak, kıssadan hisseleri es geçmek olmaz tabii ki. Her okuduğumda büyük keyif alırım. Yaşanmışlığın o güzel sonuçlarına hürmet ederim daima. Sık kullandığım sözlerden biriside "büyükler boşa dememiş " tir. Tecrübe anzer balı gibi bana göre. Az bulunan ve leziz. Yaş ilerledikçe , tecrübelerim arttıkça, yaşama daha farklı bakmaya başladım. Gençlikte gerçekten her şey toz pembe imiş. Şimdi ne renk mi ?  Gökkuşağı gibi, rengarenk. Ama benim bir fazla rengim var. O da , siyah.


kaynak
Bir zamanlar ülkenin birinde bir kral varmış. bu krala armağan olarak iki tane şahin yavrusu gelmiş bir gün. Kral da onları eğitmesi için bir şahin terbiyecisine vermiş. Aradan bir kaç ay geçmiş. Şahin terbiyecisi krala gelmiş. Efendim demiş, şahin yavrularından bir tanesi
mükemmel bir şekilde eğitildi. Fakat diğerine ne olduğunu anlayamıyorum. Geldiği günden beri tünediği daldan hiç kalkmıyor. Yemeğini bile ayağına kadar götürüyoruz. Bunun üzerine kral harekete geçer ve  saraya bir sürü hekim , eğitmen, ve şifacı getirir. Ne yazık ki yavruda hiç bir değişiklik olmaz. Hiç biri şahini uçurmayı başaramaz. Saray ahalisine görev verir. Onlarda başarılı olmaz. Kral penceresinden her baktığında kuşun  aynı yerde tünemekte olduğunu görür. Son çare olarak tebaasına haber salar. Ertesi gün bir de bakar ki şahin yavrusu bahçede uçmaktadır. Hayretler içinde kalır. "Bu mucize  kimin eseriyse , hemen onu bana getirin " der . Kralın huzuruna bir köylü çıkarırlar.
Kral " bunu nasıl yaptın, sen büyücü falan mısın " diye köylüye bir sürü sorular sorar. Zavallı köylü hafif ürkek, biraz da  yaptığı işten mutlu bir şekilde krala cevap verir.
" Zor olmadı ekselansları , tünediği dalı kestim sadece. Yavru da kanatları olduğunu fark etti ve uçmaya başladı "






Yeni kıssadan hisselerde buluşmak dileği ile ...

3 yorum:

  1. FÜSUNCUM ÇOK HOŞ HİKAYE OLMUŞ
    ZEVKLE OKUDUM
    :=)

    YanıtlaSil
  2. Zekice... çıkarılacak çok ders var.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ayşe teşekkürler. Benimde çok sevdiğim bir hikaye.

    Sn. Merki, keşke o çıkardığımız dersler daima aklımızda kalabilse. Ben çabuk unutuyorum. :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...