Salı, Ağustos 28, 2012

Intimacy 2.0

foto kaynak

Şeffaflaşan giysi . Intimacy 2.0 , giyenin ruh durumuna uyumlu olarak değişime uğruyor. Studio Roosegaarde tarafından tasarlanan Intimacy 2.0, deri ve akıllı e-folyolar kullanılarak yapılmış. Giysinin özelliği kalp atışın hızlanınca giysi de şeffaflaşıyormuş. Günümüzde, neredeyse şeffafa yakın ya da "yok" a yakın giysileri her yerde görmek mümkün olabiliyor artık. Büyük söz söylemekten tırsıyorum . Çünkü o büyük sözlerle sınanıyorum çok zaman ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Sokaklarda çok garip giysiler görüyorum . Yakışan, yakışmayan herkes her şeyi giyiyor. Vasat bir alışveriş merkezinde straples bluz giymiş bayanları,  orta yaş ve üstü bayanların, doğal olarak gelişmiş bedenlerine ,  kısa bluzla  penye tayt giymelerini, mini şortla ( hani şu, bu yıl moda olan iç çamaşırı kısalığındaki şortlardan söz ediyorum ) pazar yerine  gelen genç kızları ( bu liste uzar gider)  güpegündüz, derin sırt dekoltesi ile sokakta dolaşanları anlamakta  zorlanıyorum ben . Geri kafalı deyin, ne derseniz deyin. Her giysinin yeri ve kullanım zamanı vardır ve olmalı bence.  Kişisel haklara sonsuz saygım var, elbette isteyen istediğini giyebilir de, ama ne olur biraz daha dikkatli giyinse o kişiler. Nerden girdim bu konuya, ahkam kesmeyim dedim ama yine kestim işte. Daha sayfalarca yazabilirim bu hususta. Korkmayın yazmayacağım ve asıl konuya geri döneceğim şimdi.

Intimacy 2.0 bir moda projesi. Projenin teması , mahremiyet ve teknoloji arasındaki ilişki. Teknoloji burada insanın mahremiyetini yansıtmak için kullanılmış. Bu şeffaflaşan elbisenin üreticisi ise Hollandalı ödüllü tasarımcı Daan Roosegaarde . Daan'in yeni projesinde utanınca ve heyecanlanınca tepki verecek bir elbise yapma fikri  mevcutmuş.

Elbiseyi görmek için tıklayınız 

Sizce seri üretime geçer mi ?


9 yorum:

  1. İlginç bir giysiymiş ama Bence geçmese iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Bencede geçmesin valla :))

    YanıtlaSil
  3. baktım. çok tekno.
    intimissimi daaa iyi yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Dusuncelerine tamamen katiliyorum Fusun, en cok kizdigim da bu sekilde giyinenlerin 'kisisel ozgurluk' veya 'kadin haklari' konusunda ahkam kesmesi, burada da farkli degil durum, hatta daha beter sanirim o yuzden yapilacak birsey yok!
    Geri kafali oldugumuzu dusunmuyorum, toplum sinirlarini zorlarken ortami et pazari haline getirmek zorunda degiliz diye dusunuyorum sadece, yoksa biraz cilginlik kimseye zarar vermez :-))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sadece şaşkın şaşkın bakıyorum Başakcım.

      Sil
  5. ya ama baksana, yan tarafa bir arşiv koysana, aylar var tamam, ama arşiv yok ay ay, eski çok yazına dönüyorum ki ben, hayallerin, marifetlerin-yemekler, el işleri, o mumluk, müzik, balkonun, ve bahçenin, örneğin temmuz yazıların, ama yazıların başlıkları yok, tek tek bütün yazılarından dönüp bakıyorum ki.
    :)
    bende var ya arşiv, öle yapsana.
    :)
    pliiiz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni kırar mıyım hiç :) Olmuş mu ki ?

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...