Salı, Ağustos 07, 2012

Oruçsal hallerim

Evettt, açım , susuzum ama mutlu ve huzurluyum. İlk günü bir hayli kötü geçen oruçsal hallerim normale bindi de çok şükür, bende orucumu tutabiliyorum. Nefsimi  onarmakla meşgulüm, terbiye edemiyorum henüz. Canım  bir şeyler çekmeye başlıyor , yapmamaya gayret ediyorum, aklıma neler neler geliyor o anda ama yine de tam olarak başaramıyor, bazılarını yapıyorum. Geçenlerde böğürtlenli muhallebiye takıp kafayı , Zeynel'den sipariş vererek isteğimi yerine getirmiştim. Dünde kendi böğürtlenli muhallebimi yapmaya karar verdim. Anne eli gibi blogunda tarifi vardı, daha önce paylaşmıştım sizinle de, oradaki tarifi uygulayacaktım sözde, ama yapamadım. Baktım biraz  karışık, onu pişir bunu ekle , o malzeme , bu malzeme derken, o formda olmadığımı anladım ve kendi böğürtlenli muhallebimi yapmaya karar verdim. Deneme amaçlı olduğu için fazla yapmadım, bir daha ki sefere tam anlamıyla yaparım inşallah. Yani benimkini değil , anne elinin tarifini .Çünkü benim yaptığım olmadı. Tadı nefisti ama sadece muhallebi tadı vardı. Böğürtlenin o ekşimsi tadı olmadı.Kısacası istediğim lezzet bu değildi fakat çok hoş bir renk elde ettim. İki renkli muhallebi oldu benimki. Nasıl yaptım ? Muhallebiyi pişirdim, kaselere bir miktar koydum, bir kısmını tencerede bıraktım. O tencerede kalan muhallebinin içine ezilmiş böğürtlenleri atıp, bi fırt kaynattım ikisini beraber. Leylak rengi oldu. Onu kaselerin içindeki muhallebilerin üzerine boşaltıp, birer de böğürtlen koydum üstlerine. Oldu Füsun usulü böğürtlenli muhallebi. İstediğim tadı bulamayınca yerken de işi iyice sapıtarak ne kadar böğürtlen varsa içine doldurdum kasenin öyle yedim . Şimdi canım fena halde sigara böreği istiyor. İlk hedef onu yapmak. Komşumda tatilde, yoksa bir ümit o bana börek getirirdi. Kısmet.

Temel'le Dursun'da oruç tutmuşlar benim gibi.
Dursun Temel'e sormuş:
 - Uşağum oruç`lu oruç`lu kaç hamsi yiyepilursun?
Temel 100 tane demiş.
 Dursun ," Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin" demiş .
Bu espri Temel'in çok hoşuna gitmiş.  Yolda Cemal'i görmüş ve hemen sormuş:
 - Uşağum oruç`lu oruç`lu kaç hamsi yiyepilursun ?
Cemal 50 demiş.
"Ha uşağum 100 deseydun sana müthiş bir espiri yapacaktum" .

14 yorum:

  1. Bunu yapan onu hayli hayli yapar :) Hadi bi cesaret... Kolay gele.

    YanıtlaSil
  2. gerçektende aarkadaşım sen oruç sendromuna girmişsin ama fıkra ghayet güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halim "eyvah eyvah" dimi :)) Az kaldı neyse, sabır :)Temel ve Dursun işte.

      Sil
  3. sevgili füsun;

    muhallebiyi bilemiyoruz ama
    fikra cok hostu

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhallebinin tadı şahane. :) Sevgiler benden de:)

      Sil
  4. ellerine sağlık güzel görünüyorda senin fıkrandan çok ben neye güldüm biliyormusun Muhallebiyi bi ''FIRT'' kaynattım tabirine....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) ilahi Ebola . Konuştuğum gibi yazmışım. sevgiler benden de.

      Sil
  5. Allah kabul etsin Fusuncugum, bu sicak ve uzun yaz gunlerinde hic kolay degil. Ben maalesef sonra kazasini yapacagim, yemedi bu senede!!!

    uzun yaz gunleri deyince aklima annemin bir anisi geldi, bir sene yazliktyken denk gelmis Ramazan, anam oruclu, onu yapmis bunu yapmis, vakit gecmiyor, iftar da yine 8'den sonra, e biraz yatayim demis, ruyasinda bir sofra ki saraylara layik :-) Ay ben orucluyum, yiyemem, yoksa iftar oldu mu derken uyanmis, vakit gecti mi diye saate bir bakiyor daha aksamustu 4!

    O gun cok zor gecti, sonrasinda alistim ama hala hatirlarim o sofrayi der :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Başakım. Tutarsın sonra inşallah.
      Keşke yeseymiş anneciğin yemekleri, şifadır o yiyecekler. Annen mübarek insanmış, güzel rüya görmüş. Ama saatin dört oluşu baya bi ızdırap tabii, o rüyanın üzerine :)))
      Ben de bugün bakıyorum, bakıyorum saat 5..

      Sil
    2. Yok mutlaka tutuyorum Fusun'cugum, burada ne kadar Ramazan havasindan uzakta olsak insan buruk kaliyor tabii, n'apalim eski fetvalari baz aliyoruz son iki senedir :-)))) Kardesim Banu okumus bir yerden, eskiden Ramazan ayinda kolelere ve ciftcilere oruc tutmak caiz degildir diye fetva cikarmis, biz de kole gibi calisiyoruz diyerek ara verdik :-)))) Cok beklemeden Ekim'de hallederim nefsimi, kacamak yok hehehehe!

      Sil
    3. Eski fetvaları baz alma fikri gayet iyi :)) Helal valla, ben şimdi tuttum tuttum , tutamadım mı kalıyor. Allah affetsin napim ..

      Sil
  6. ha haaaaaa fıkra çohoooş.
    :)
    böğürtlenli muhallebiymiş az önce diğer postta okumuştum.
    yapayım bunu.
    ölürüüm.
    :)

    başarılar dilerim terbiye çalışmalarında.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar terbiyesiz bir nefisle işim zor Deep :))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...