Salı, Eylül 11, 2012

Bu hafta ne yapsam


The Pregnant Woman
foto kaynak : flickr


Body World , insan bedeninin hastalık, sağlık ve  ızdırap hallerindeki durumlarını canlı canlı gösteren bir sergi .Plastinasyon yoluyla ölümden sonraki beden, insanların , insan bedenini daha önce hiç görmediği biçimde görmesine olanak veren  anatomik figürlere –plastinatlar- dönüştürülüyormuş efendim. Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunther von Hagens tarafından keşfedilen bu yöntem ile bozulmadan saklanabilen 200’den fazla insan bedeni parçasının sergilendiği Body World’te kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyormuş. Bu insan bedenleri bağışmış ve isterseniz siz de bağışta bulunabiliyorsunuz. Ve bunlar sergileniyor işte Ankara'da.

7 Eylül 2012 tarihinden itibaren. Nerede bu sergi derseniz. Ankamall'de imiş. 30 Eylül'e kadar görebilirsiniz.
Biraz ürkünç görünüyor bana ama bir o kadar da merak uyandırıcı. Gider miyim ? Kararsızım. Rüyalarıma girer mi acaba , yada  korkar mıyım ? Tırsak sayılırım da biraz.

Body Worlds - Skin Man
flickr


Sergi hakkında detaylı bilgi, saatler, bilet fiyatları, hepsi BURADA Gidenler olursa bilgi, görüş  beklerim. Şimdiden teşekkür de ederim. "Teşekkür ederim "


Erkin Koray ve Süpergrup
foto kaynak: flickr

IF Performance Hall'de  ise "Erkin Koray"  konseri var. İzlenesi. Ne zaman ? 13 Eylülde . Bilet ücreti ne kadar ? 25 Tl + 1 yerli içecek. IF nerede ? Tunus caddesi 14/ A . Saat kaçta ? Kapı saat 22 : 00 de açılıyor. IF Performance Hall'de bu ay içinde başka etkinliklerde var. Daha çok bilgi istiyorum derseniz , işte BURADA
Gider miyim ? Çok isterim ama zor. Bu aralar depresif tembelim. Yalnızlar rıhtımı..


Bu bilgi Ankara'da yaşayan Sivas'lılara. AKM Kültür Merkezi'nde 13 Eylül'de Sivas Günleri var. Sivas'ın nesi meşhur ki ? Kangal Köpeği var bildiğim, bir de halısı , kilimi. Seviyorum bu yöresel günleri, insan özlem gideriyor . Niğde günleri'ne gitmiştim ben de, memleketimin yiyeceklerinden alıp dönmüştüm. Valla memlekete gitmiş gibi de olmuştum. İşte alttaki görüntüler de o günden bana kalan hatıra.



Bu hafta bu kadar yeter, fazla da gezmeyin, bütçeyi sarsmayın. Gününüz güzel geçsin. Benim için sağ sütundaki müziği dinleyip öyle ayrılın blogumdan  lütfen. Hepinize kucak dolusu sevgiler.


22 yorum:

  1. Body world sergisi ilginç gerçekten,üniversiyedeyken kadavrayla çalışırdık ve kötü bir formaldehit kokusunu solurduk.Yeni bir kadavra saklama yöntemi yoksa koku caydırıcı olabilir.Ama,çok emek verildiği belli,görülmeye değer.görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hümeyra sanırım değişik bir teknik. Kokudan bahseden olmamış hiç. Gidenlerin beğendiği bir sergi ama ben tereddütteyim. :) Sevgiler, görüşmek üzere.

      Sil
  2. Sergiyi sakın kaçırma derim. Dünyada uzun yıllardır tartışılyor, yapılan etik mi değil mi diye. Çok yeni değil yani. Ankara`ya gelen hangisi acaba? Ben İstanbul`dakine hem de çocukları alıp gittim.
    Öyle rüyalara falan da girmiyor. Zaten o kadar estetik duruşları var ki kadavra olarak bakmıyor insan. Çok da öğretici olduğunu söyleyebilirim. Kas sistemini, hastalıkların içimizdeki tahribatını, organların kesitlerini bu kadar gerçek nerede görebilir ki insan...
    Çocuklar merakla incelediler. A beyin böyle mi görünüyor, sigara içenin organları böyle mi olurmuş, obez bir mide, kalp tıkanıklığı en çok dikkatlerini çekenlerdi.
    Benim izlenimlerim bunlar. Belki ben hassas bir insan değilim, bilmiyorum ama ben hiç etkilenmedim. Tam tersi olumlu düşünüp, öğretici buluyorum:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni değil evet Semi'cim. Ankara hep sonradan gelir böyle şeylerde, bize yeni geliyor bildiğim kadarı ile. Benim sağım solum belli olmaz, bakarsın etkilenirim. :))) Sonra ayıcığıma sarılıp uyumayım geceleri. Çocukları aldım gittim deyince sen , utandım bak şimdi kendimden . :)
      İçi kaldıran için süper bir sergi bence de. Öğretici olduğuda kesinlikle doğru. Fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  3. Erkin Koray'ı çok severim. Serginin afişini görünce bile bakamadım kaldıramadım :)

    YanıtlaSil

  4. sevgili füsun;

    iyiki haber verdin body worlds sergisini

    istanbul sergisine iki otobüs öğrencilerimle birlikte katılmıştım
    hiç etkilenmemiştim istanbuldaki süperdi bu sergi bölüm bölüm oluyormuş
    ve ben ankaradakine de gitmek istiyorum anatomi çiziminde de insana faydası oluyor. Tıp dışında sanat öğretmenlerinin ve öğrencilerinin müthiş ilgisi çeken bir sergidir.
    korkmak anlamında değilde benim kızım müthiş biyoloji ve anatomi sever o manevi anlamda etkilenmiş serginin ihtişamı onu ağlatmıştı.

    iyi ki haber verdin bende geliyorum
    en kısa zamanda ankaraya o zaman
    oleyyyy

    erkin koray
    bayılırım
    "kör olası çöpçüler aşkımı süpürdülerrrrrr!...

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam tur mu düzenlesek napsak sergiye. Belki elele tutuşur gidersek korkmam :))) şaka bir yana yorumların için teşekkürler, bölüm bölüm olduğunu bilmiyordum.

      Ah o çöpçüler ahhh...!
      Sevgiler.

      Sil
    2. Bak hocam ne güzel yazmış.
      Şunu da eklemek isterim ki bugüne kadar sergiyi görüp de "ay sergiden koşarak çıktım, iğrenç!" diyen kimseye rastlamadım.
      Olayın magazinsel boyutundan çıkmak lazım. Bu sadece ay gidip kadavra mı göreyim olayı değil. İnsan vücuduna farklı bir bakış açısı.
      Bunu böyle düşünmek lazım, çok basite indirgenecek bir sergi değil. Çıkış noktası zaten bu değil.
      Hocamı da tebrik ediyorum bu hususta.

      Sil
    3. Söylediklerine katılıyorum, çok güzel ifade etmişsin. Tabii ki insan vücuduna farklı bir bakış ama bana hala ürkünç geliyor Semicim. :)

      Sil
  5. AYYYY KORKTUM BEN. MÜZİK GÜZEL AMA:))

    YanıtlaSil
  6. Yaaaaa ben o sergiye gitmek istiyorum ama bayrama kadar gelmeyi düşünmüyordum Ankara ya. Ne olacak şimdi. Ne yapsam acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lilacım bayram ne zamanki. Aydan günden bi haber yaşıyorum bu ara yine. :)) Belki İstanbul'a gelir yine. Oraya gidebilirsin belki. Bilemedim şimdi ne yapsan ?

      Sil
  7. Surekli karsima cikan ve surekli kacirdigim bir sergi bu!!!! Insallah kavusacagiz bir gun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kimi kavuşmak ister, kimi de ayağına kadar gelen sergiye, gideyim mi gitmeyeyim mi diye düşünür. Dünyanın işleri işte. :)) Hadi bakalım, inşallah kavuşursunuz Başakcım.

      Sil
  8. Görüntüler korkunç ama Jason Mraz güzeldi.

    YanıtlaSil
  9. ayyyyy nası dayanır insan onları görmeye doktor diyilse beee.
    :)
    erkiiin babaaaa. ankara sokaklarııı.
    ortaköyde o ve kızı ile sohbet ettim.
    :)
    sivas mı. görmedim. türkiyede mi oooo ihihihi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aayy, sen de miii ?
      Neler konuştun peki ? Ne meraklıyım :)
      Sivas güzeldir. :)Ege de Deepciğim :))

      Sil
  10. hiç öyle ya boş muhabbet geyik nasıl çevrilir filan fırına nasıl verilir.
    :)
    ne biliyim işte boş sohbet.
    ama erkin baba düzen dışı biri.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi isterim o zaman :P
      Kızını okula göndermediğini biliyorum.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...