Pazartesi, Ekim 08, 2012

Marifetli hallerim

Evet , yoğurt yaptım. Gene aştım kendimi. Blog arkadaşlarım o kadar marifetli ki maşallah, göre göre, ucundan kıyısından ben de aşka geliyorum. Geçen gece Cemik'in annesi Elfony'nin blogunu dolaşırken yoğurt tarifini gördüm. O kadar güzel anlatmış ki, "e kolaymış, bu iş bende deneyim" dedim ve denedim. Hem ne yediğimi de bilirim dedim. Çünkü bir rivayete göre bazı yoğurtların üzerindeki kaymak kağıt peçete imiş dedim. Dedim de dedim. Denedim işte bende, sağlıklı yoğurt yiyebilelim diye. Ve sonuç.


Oldu yahu. Olmaz, yapamam sanıyordum ama oldu. Azcık daha katı olsa daha iyi olacakmış. Tüm öneri ve tarife uydum ama çok çok katı yapamamışım. O sağ üstteki boşluk mu ? Tadına baktım fotoyu çekmeden önce. Neticeyi yazabilmek için. Tadı süper valla. Oysaki ben fazla yoğurt sevmem bide . Sağdaki kayısı kuruları mı ? Onları biraz ıslatıp yumuşatacağım,sarı kuru  üzümle beraber yoğurdun içine katıp öyle yiyeceğim. Ya da reçel katarım yoğurda, öyle seviyorum işte. Yoksa pek yiyemem. Buradan Elif'e sevgilerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum . Elfony bloga uğrayın, hem tarife bakın hem Cemik'e, hemde yeni doğan kardeşine. Benim favorim Cemik oğlan. Yok böyle bir güzellik maşallah. 

işte Elfony'den yoğurt tarifi

8 yorum:

  1. Wuhuuuu!!! Süper görünüyor!! Afiyet bal şeker olsun... :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt süper olduuu. Sağol Elifcim. Bugün tekrar yapacağım :)Az yapmışım hemencecik bitti. :)

      Sil
  2. Becerikli insanın hali başka oluyor :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedacım denemelisin, çok kolay ve leziz.:) Becerikli ama tembelim :)

      Sil
  3. Süper Füsuncum benimkilerde çok katı olmuyor ama tadı harika oluyor. İkimizinde ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Vuslatcım, ellerimize sağlık.:) Bir şey keşfettim dün. Hiç bozmadan bir gün buz dolabında bekletirsen daha da katılaşıyor dahada nefis oluyor. Afiyet olsun bize.

      Sil
  4. Merhaba ev yoğurdunun kıvamı öyle oluyor ben değil ama annem çok yapardı eskiden, afiyet olsun :)

    ebrueliacik@blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sende denemelisin Ebrucum, en azından katkı maddesiz yoğurt yersin :) Hoş onların tadı bi ayrı güzel ama bu da baya güzeldi . Mımm mımm yapa yapa yedim. :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...