Pazar, Ekim 14, 2012

Pazar şarkısı



Bu pazarın şarkısı için çok sevdiğim bir cd'imden yararlandım yine. Cafe Anatolia. Bu da çok eski yıllarda aldığım bir albüm. Bildiğim kadarı ile şu an bu albüm piyasada yok. Keşke olsa da alsanız. Cafe Anatolia'lar devam ediyor ama farklı şarkılarla. Onlarda çok güzel, ben de bir kaç adet daha edinmeliyim.
Onaltı şarkıdan oluşan bir albüm bendeki. Karma şarkılar . Kimler var.

Hepsi birbirinden güzel müzisyenler ve şarkılarla dolu bir albüm olunca, her dinlediğim şarkı için " evet bugün bunu paylaşmalıyım " dedim. Karar veremedim bir süre. Sonra Mikis Theodorakis'de, beni en çok kanatan şarkıda karar kıldım.

foto kaynak
Theodorakis'in bu albümdeki şarkısının ismi The Violet. Onun, dinlemekten zevk alacağınız ya da aldığınız  bir sürü güzel eseri daha var elbette. Ama hepimizin çok bildiği bir tanesi var ki , o da 1964 yılında çevrilen  Anthony Quinn'in başrolünü oynadığı filmin müziği,  Zorba The Greek. Çoğumuz onu bu şarkısıyla tanırız. Zorba deyince Ankara Devlet Opera ve balesinde kapalı gişe olması dolayısı ile bilet bulup izleyemediğim bale  aklıma geliverdi birden. Belki bu sezon bir şans izlerim.

Bu pazarda iki şarkı dinleyeceğiz yani. Hatta her zamanki gibi, beğenenler ve isteyenler Top Tracks'dan diğer şarkılarıda dinleyebilirler.

Source: amazon.com via Hazel on Pinterest


Hepinize neşe dolu, aşk dolu bir pazar dilerim.  Sirtaki yapmak serbest fakat tabaklara dokunmayın!. İşte bugün sizin için seçtiklerim.

The Violet

Zorba The Greek

Mikis Theodorakis Top Tracks


6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Zevkle dinledin demek , ne güzel. :) Hoşgeldin bloguma.

      Sil
  2. Kardeşim Yunan müziğini ve Yunanistan'ı çok iyi bilir. Onun sayesinde bende çok severim. Zorba'nın filmini çok severek izlemiştim hele Anthony Quinn'in Sirtaki yaptığı sahne hala aklımdadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum bu tür müziği. O sahne benimde aklımda kalan tek sahne o filmden.

      Sil
  3. Zorbayı gecen sene ızlemıstım. Cok begendım, bu sene bilet bulabilirsen kesin kaçırma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıl bilet bulamadık işte . Okudum senin post'unu Lulucum. Umarım buluruz bu yıl. Daha sezonu açamadım ne yazık ki ..

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...