Pazar, Ekim 07, 2012

Pazar şarkısı

Hepimize güzel bir pazar günü olsun. Ben bu pazarı "antika pazarı"na giderek değerlendireceğim. Gitmeden önce pazar şarkımızı paylaşayım istedim. Bakalım kim var bu pazar.

Andreas Vollenweider yıllar yıllar yıllar önceden bana kalan bir hatıra. "Canım arkadaşım " dediğiniz insanlar vardır ya, işte bende Andreas Vollenweider'ı "canım arkadaşım" sayesinde tanımıştım. O zamanlar henüz Cd'ler çıkmamıştı, kasetler vardı. Arkadaşımda dinleyip bende hemen bir kasetini almıştım.


Sevdim tabii. Sonra bir gün plakçıları karıştırırken eski bir plağını görüp onu da aldım. Yani LP sini. Yani long play'ını. İşte o plakta, o zamanların cd'si idi. LP ise şimdinin albüm denen şeyi. Bir de 45'lik plaklar vardı. Onlarda şimdinin single'ları. Hayatta bir çok şey ne de hızlı değişiyor.


Andreas Vollenwider kimdir derseniz. Kendisi 1953 Zürih doğumlu. Müzisyen bir babanın oğlu. 1975 yılında arp'le tanışmış. Sonrada  arp'i modifiye edip elektro hale getirmiş. Elektro gitar gibi . Film , tiyatro ve televizyon için besteler yapmış. Genelde enstrümantal müzikler yapsa da, bazılarında araya vokal katmıştır. Tarzı için New Age diyebiliriz.
1979 yıılında çıkan ilk albümü Eine Art Suite in XIII Teilen. Bendeki plak ise 1981 yılında çıkan ikinci albümü  Behind the Gardens - Behind the Wall - Under the Tree .

Size bugün hangi eserini dinleteceğim bilemedim . Sonrada en sevdiklerimden birisi olsun, bendeki plaktan olsun,  hem sizi de bu ılık sonbahar gününde çimenler  üzerine götürsün diye bunu dinletmeye karar verdim.Düş kurmak serbest. Benim düşüm bu.



Andreas Vollenwider /Behind the Gardens



*Beğenenler Top Tracks'dan devam edebilirler.

6 yorum:

  1. Ah sayende bir müzisyen daha tanıdım.Tam da sevdiğim tarzda:)çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel olmuş, iyi dinlemeler o zaman. SEvgiler.

      Sil
  2. cihangirde sonbahar yazımın son paragrafına baksana.
    iki film var orda.
    yönetmenler de var.
    kim duk seasons mevsimler, izlesene.
    veya, yimou, not one less, road home.
    ya da, in the mood for love.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I ıhh, bu geceye yetiştiremedim filmi. Yarın gece inşallah. Mevsimler , kaç kez seyrettim ben onu kaç kezzz. Nefistir o.:) Teşekkürler.

      Sil
  3. Ustadin Istanbul konserinde transa girdigimi hatirliyorum, gercekten cok etkileyici bir muzisyen :-) Su kaos bi bitsin Deep'in filimlere de bir goz atmak lazim, malum filim kurdu gibiyim ben :-))))

    YanıtlaSil
  4. Ne şans canlı izlemek Başakcım. Deep'in filmleri güzel olur ,izle tabiisi :) Deep gibi konuştum bak .))))

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...