Pazartesi, Kasım 05, 2012

Atlas Tarih dergisi

Son iki aydır tüm paramı D&R'a yatırdım. Kitaplar, cd ler , dergiler, defterler, ayraçlar derken gitti paracıklar. Almasına aldım da , iş okumaya gelince çuvalladım. Okunacak bir sürü kitabım zaten vardı, bir de bunları ilave etmiş oldum. İşte bu huyumu beğenmiyorum. "Oku öyle al" telkinleri yapsamda kendime, fayda etmiyor.   Tanrı tebdili kıyafet  gezer'i okuyorum şimdi. Yarıyı geçtim, takıldım kaldım. Asıl merak ettiğim Tanrılar Okulu. Yıllardır almaya niyetlenip geri bıraktığım bir kitaptı. Son  alışverişte kendiliğinden karşıma çıkıverince işaret saydım ve aldım. Şöyle bir sayfalarını karıştırdım bir ara, dikkatimi çeken bir şey oldu. Sanırım Tanrı tebdili kıyafet gezer adlı kitap , Tanrılar okulundan alıntı çok da kibarım. Kesin kararı okuyunca vereceğim tabii.



Kitaplara ayraç da gerekir tabii. Çünkü evde hiç yok !!! Komikaze'nin ayraçlarına dayanılır mı ? I ıh dayanılmaz alınır. Bu aldıklarımı güzel yeğenlerime hediye ettim. İki gün önce yeni bir tane daha ilave ile kendime yeniden aynı seti aldım. O kadar çok çeşit var ki, hepsi güzel, ayrım yapmak zor.

Bir de bunu çok sevdim. Üç boyutlu bu ayraç. Hareket ettirdikçe üzerindeki resimde hareket ediyor. Kuyruğu suya batıp çıkıyor ve el  sallıyor deniz kızı.


Bunları paylaştık tamam, gelelim asıl beğendiğim ve size tanıtmak istediğim dergiye. Geçen ay aldıklarımdan birisi de Atlas Tarih dergisi. Benim tarihle aram pek iyi değildir. Sadece fotoğraflarından hoşlanırdım tarih kitaplarının. Yaşıtım Atatürk Liseliler bilir sıfırcı İsmet'i, her şeye rağmen, ondan 5 almayı başarmıştım yinede. Dedim ya fotoğraflarını severim diye, raftaki dergiye bakarken verdiği ilave dikkatimi çekti ve dergiyi aldım.İlavede batılı ressamların gözüyle harem resimleri var. Baskısı çok güzel, resimler çok güzel , bira araya getirilmiş olmaları daha da güzel. Çok iyi  bir kaynak oldu benim için. Harem'e ilişkin bir resim yapmak istiyordum. Sağ sayfadakini beğendim şimdilik. Önce bunu yapayım diyorum.


 Dergideki konuların anlatımı çok güzel. Hiç sıkmıyor insanı, hatta tarihe ilgimi artırdı. Neden daha önce almamışım acaba. Fotoğraftaki geçen sayısı. İki gün önce de yeni sayısını aldım. Bu sayıda Balkan savaşına yer verilmiş, özel sayı çıkarılmış. Dergi iki ayda bir çıkıyor. 


                            Öneririm. Henüz almadıysanız bir kez alın okuyun, beğeneceğinizi düşünüyorum.




18 yorum:

  1. Ben severim Atlas dergisini, bir de surekli kitap almayi :-) Yani hangi kitabi ne zaman okumak isteyecegin, ne zaman basvuracagin belli olmazki, o yuzden alip koymak lazim, sonra ya acil birsey olsa, sular kesilse, elektirik gitse, parasiz kalsan, bir dolu kitabin varsa hic problem degil... kitap almak guzeldir, iyidir, kutuphane icin raf almak zor ama, sigmiyor bir yerden sonra :-))))))

    Gule gule oku, gule gule kullan, iyi ve kotu gunlerinde hep yaninda kitaplarin olsun :-)

    (Bu arada eskiden tarih sevmeyen fakat simdi seven biri olarak soylemek istiyorum, su bir gercek: populer tarih yazmaya basladi birileri ki biz de tarih sever olduk! Yalan mi?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlas dergisini ara sıra alırım ben de. Güzeldir o da. Ayy, ev küçücük zaten, kitaplar sorun oluyor bir yerden sonra. Başucumdaki kaloriferin üzerine koyuyorum kitapları, bi ara boşaltıyorum tamam almayacağım diye, bir bakıyorum yine dolmuş yer kalmamış :)))
      Çok güzel ve doğru söylemişsin,popüler tarih tarihi sevdiriyor.

      Sil
  2. Al...al, bir gün baktım ki... dağ taş kitap olmuş.
    Birazını okullara gönderdim...birazını kızım evlenince ona verdim.
    Büyük bir evim olsa, hâlâ yeteri kadar var.
    Hep aldığımı okudum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alması da en az okuması kadar zevkli, yer problemi olmasa tabii. Umarım bir gün bende tüm aldıklarımı okurum :)

      Sil
  3. Kitapları not ediyorum. Ayraçlar harikaymış, DR da saatler geçer insan farkına bile varmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum, ayraçlar ayraçlar ve D&R da geçen saatler. Su gibi akıp gider orada zaman :))

      Sil
  4. Kitaplarını güle güle oku sevgili Füsun. Ayrıca sıfırcı İsmette hangi yıllarda okudun? Atlas dergisi benimde sevdiğim çok güzel bir dergi. Yıllarca o güzelliğinden birşey kaybetmedi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslatcım. Sıfırcı İsmet'te okuduğum yıllar yaşımı ortaya çıkarır yaw :))Ben senden bir, iki yıl önce okumuşum. ;)
      Atlas'ı seviyorsan bu dergisine de bir bak o zaman.

      Sil
  5. Bende dayanamaz alırım, tarih dergilerini pek sevmem =)
    ayraclar cok hoşmuş ama,
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarihi seversin, bi dene. Ayraçlar ,fiyuwwww . Uğra D&R 'a :)

      Sil
  6. heeeey bütün dergilere bayılırım hepsi güzel beeee. tarih ve toplum var asıl mete tunçayın.
    :)

    peride celal
    anatola france.
    maşallah.

    ama baksanaaaaa tanrılar okulu müthiş beeeee.
    ders kitaplarımdan o benim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bide Derin Tarih var,bir kez aldım, ehh işte.
      Tanrılar okulunu sona saklıyorum. Sen ikisini de okudun, dediğim gibi mi sence de, tanrı tebdil_i .. alıntı değil mi ?

      Sil
  7. tanrılar okulu ile tanrı tebdili arasında bence hiç mi hiç bi ilgi yok.
    tanrı tebdili kişisel gelişimle gerilim karışımı bişiydi. ve ordaki yöntemleri uyguluyorum biliyor musun gündelik hayatta. :) markette takside filan.
    :)
    tanrılar okulu başka bişi yaaa.
    yoga ve reikicilerin kitabı aslında.
    :)
    tanrı ile sohbet gibi.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Hımm, dedim ya henüz okumadım, bir iki sayfaya öylesine göz gezdirdim. Benzer bir kısma denk geldim sanırım,çağrışım yaptı.
    Tebdildeki yöntemler fena değil evet :) İşine yarıyorsa sorun yok.

    YanıtlaSil
  9. D&r da basim kitaplara bakmaktan çatlayincaya kadar kalmayi seviyorum. Kitap aldigim zaman ben de cok mutlu oluyorum, tabi alip alip okumadigim da bir suru kitap var.

    Tarih konusunda ben fena cuvallarim, cok ilgimi cekmiyor, simdi Atlas Tarih'i merak ettim belki tarihe karsi biraz ilgim olur da okumami saglar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle bi gün D&R a gidip kaybolalım :)) Tarihe ne kadar süre ile takılırım bilmiyorum ama bu dergiyi sevdim :)

      Sil
  10. Paylaşımınız için teşekkürler... Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize kolay gelsin. :) Beğenip yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...