Perşembe, Kasım 01, 2012

Masal

Çocuklar dünyanın en güzel varlıkları. Kendimi bildim bileli çocukları çok severim. Onlarla konuşmayı, oynamayı, onların şaşkın bakışlarını izlemeyi ,kısacası her şeylerini seviyorum. Yazlıkta merdivenlerimizi temizlemeye gelen çingene bir aile vardı. Orada çingene çöp toplayıcısı çoktur. Bir ailede bizim apartmanı temizlemeye gelirdi haftada bir gün. Çok tatlı insanlar. İki oğulları var. Birinin adı Barış, iki yaşındaydı ilk tanıdığımda. Ve benim aşkım. Barış'a  aşıktım , ona ayakkabılar,oyuncaklar, yiyecekler,giysiler alırdım. Bir gün annesinin kucağında baygın halde geldiler işe. Baktım ateşler içinde yanıyor, attığım gibi arabaya hastanede almıştım soluğu. Kurtardık Barış'ı, gitmesek havale geçiriyormuş. Özledim Barış'ı. O artık büyüdü, okula başlamıştır bu yıl.

Barış'ın nutella yedikten sonraki hali. Parmakları ile yemiş ağzına yüzüne bulaştırmış,elinden alamamıştık.
Barış
              Yine var bir çocuk hayatımda. Şimdi de ona aşığım. Belki bir gün bahsederim ondan da.

Bir de kendi içimdeki çocuk var. Onu artık tanıdınız sanırım. İşte o çocuk masal okumayı çok seviyor. Bununla ilgili aklında planlar da var aslında, masal yazmak gibi, ama bakalım ne zaman. Dün nette gezinirken karşıma bir masal sitesi çıktı. Bir sürü dilde masal kitapları var. Dil öğrenen çocuklar içinde çok faydalı olabilir. Çünkü hem yazılı, hem de seslendirilmiş sayfalar. Hem de resimli daha ne olsun. Dil olarak Türkçe seçme imkanı da var. Dil seçimi sayfanın sağ üst kısmında. Ben birazcık baktım hoşuma gitti. Çocuğu olanlar bilsin, bilmeyenlere bildirsin diye paylaşmak istedim.
İçinizdeki çocuklara masallar da okuyabilirsiniz. Gününüz masal tadında geçsin.

MASAL SİTESİ İÇİN TIK TIK

12 yorum:

  1. sevgili füsün cocuk delisi olmak ne güzel
    illa benim cocugum olsun degil .
    tüm ömrüm bir hayal üzerine kurulu
    kimsesizler yurdu etrafim da anne diyen bir sürü cocuk dua et rabbim nasip eylesin
    masal sitesinden masallar okumak onlara ah ah hayallerim .
    masal sitesi cok güzel rahman razi olsun muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim istediğin olur. Ve ne güzel bir şey olur :) Sevgiler, hoşgeldin bloguma.

      Sil
  2. çocukları seviyor olman güzel ama en güzeli içindeki çocuk. ne mutlu, hiç büyümesin o!!!
    sevgiler füsun'cum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, o çocuk yaşasın diye çabalıyorum bolca. Ona çok ihtiyacım var çünkü.

      Sil
  3. çocuklara bayılırım. çok iyidir aram. ama ben kız çocuklarını severim. erkek çocukları çok sıkıcı be. saatlerce oynarım. monopoly, resim, kuaförcülük, vb. gezerim onlarla. çok tatlıdırlar. masal da evet bıkmadan saatlerce okurum onlara.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel,sana bir sürü çocuk versin Allah inşallah :)

      Sil
  4. Masallarla büyüyen bir çocuğum,
    çok güzel.

    YanıtlaSil
  5. Ben de masallari cok severim, anneannem anlatirdi bi tane, cok net hatirlamiyorum ama bir tane ayi varmis, bir kiz kacirmis, cocuklari olmus filan falan, seneler sonra can dostumun da anneannesinin ayni masali anlattigini ogrendigimizde cok sasirmistik. Sonra aradan yillar gecti (anneanne rahmetli oldu, biz dovunduk durduk keske daha cok vakit gecirip anlattiklarini yazsaydik diye :-(...) Turkiye'de ki dergilerden biri (Atlas diyesim var ama hatirlamiyorum) koy koy gezip masallari toplayip derlemisler, sirf o masali bulurum diye kardesimi yollara doktum gidip bulsun dergiyi diye! Buldu aldi, anneannemin anlattigi tadi vermedi ama bulduk o masali :-)

    Bu arada cok gulduk bazi masallara o ayri :-)

    Masalsiz cocuk olmaz, olmamali...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneannenin dizinin dibinde dinlediğin tadı vermez tabii. Şimdi ki masallar biraz tuhaf geliyor bana ama zamane çocukları onu seviyor demek ki. :)

      Sil
  6. Masal anlatmaya, okumaya ve dinlemeye bayılırım bende..

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...