Perşembe, Kasım 22, 2012

Şirince'ye bir iki

Kıyamet kopuyor. Ama bu kıyamet Şirince ile ilgili. Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere 21 Aralık 2012 de  kıyamet kopacakmış. Maya takvimi o gün sona eriyormuş.  Marduk gezegeni gözünü dünyamıza dikmiş bekliyormuş. O gün dünyaya çarpacakmış. Ne alıp veremediği varsa bizimle. Ben de Marduk'a diyorum ki, haydi vur öleceksek ölelim ...Nasılsa bir can borcumuz var.

Şirince de kopan kıyametse 15_ 31 Aralık arasında otellerde yer bulunamaması ile ilgili. Mavi enerji grubu diye bir grup, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kopması beklenen kıyametten sadece İzmir'in Şirince ilçesi ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini, buraların Hz. İsa tarafından kurtarılacağını iddia ediyor. O sebeple, her sene yabancı turistlerin bu tarihlerde görülmediği Şirince de otellerde rezervasyonlar dolmuş diyorlar. Köy halkı bu hareketlilikten memnun tabii ki, ayrıca inanış doğru ise Şirince'ye bir gemi gelip oradakileri kurtaracakmış. Köylü bu hususta da şanslı bu durumda. Türk vatandaşlarımızdan da Şirince'de yer ayırtanlar varmış duyduğuma göre. Rahmetli anneannem  kıyamet alametleri ile   ilgili kur'an da yazanları okurdu bize. İmanlı olanların kıyametine daha epeyce zaman var benim bildiğim kadarı ile. 

Bir grup felaket senaryoları anlatıyor TIKTIK

Bir başka video da ise Nasa'nın açıklaması var bu konularla ilgili olarak. Bakın 21 Aralık için onlar neler söylüyorlar. TIKTIK

21 Aralık teorisinden birisi de, o tarihte insanlığın uzaylılarla tanışacağı ya da uzaylıların dünyayı istila edeceği. Bu en çok ablamı sevindirir sanırım, uzaylıları çok merak ederde kendisi.

Kıyameti bir kenara bırakalım , gelelim benim kıyametime. Ben Şirince'yi görmedim. Bakalım mı nasıl bir yermiş.

Şirince İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı , Selçuk'a 8 km uzaklıkta bir köymüş. Ben İzmir ve civarına gittiğim yıllarda bu kadar popüler olmadığı için sanırım görmeden gelmişim. Eskiden bir Rum köyü imiş Şirince, Mübadeleden sonra  Rumlar çıkarılıp ,Kavala'dan gelen mübadiller yerleştirilmiş. Bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra, şeftali, incir, elma, ceviz ve kiraz yetişiyormuş yörede. Bir de Ege bölgesinin en güzel zeytinyağları burada üretiliyormuş. Gidenler anlatırlar hep, şarabını ve zeytinyağını. 


IMG_5565
kaynak
Şirince village near Selçuk
kaynak
Şirince village
kaynak
Turkey: Şirince: shopping area - 1
kaynak
Turkey: Şirince: views of town - 19
kaynak
Turkey: Şirince: views of town - 13
kaynak
*Fotoğraflar Flickr'dan alınmıştır. Kaynak kısmına tıklarsanız sahibine ulaşabilirsiniz.Sahiplerine  çok teşekkürler.

Hotel Şirince evleri Karadut evi
Şirince  köyü eski kaynaklarda "dağdaki Efes" olarak anılıyormuş. Efes kenti dağıldıktan sonra liman Kuşadası'na taşınmış, bir grupta Menderes nehrinin getirdiği alüvyonlardan ve taşkınlardan uzak kalmak için dağa doğru çıkıp oraya yerleşmiş. Böyle olduğu tahmin ediliyormuş. Adı Şirince olmadan önce "çirkince" imiş. Bir grup Rum kendilerine gösterilen yere  yerleşince , civar köylerde olanların " nasıl, yerleştiğiniz yer güzel mi ?" sorusuna "çirkince " diye yanıt vermişler ve adı çirkince olmuş. Yıllarca çirkince  olan adı, cumhuriyetin ilk yıllarında köyü ziyaret eden İzmir valisi Kazım Dirik paşanın "böyle güzel bir yer çirkince olamaz , olsa olsa şirince olur " demesi ile değişmiş ve Şirince olmuş..

Şirince son derece şirin bir yer görebildiğim kadarı ile. Hakkında bilgi edinirken uğradığım Hotel şirince evlerinin internet sitesinde, otelin fotoları var. Ben bu odaya bayıldım bayıldım bayıldım. Taşra odası olarak geçiyor. Kuş olsam oraya konsam .


                Şirince'nin tarihi ile ilgili detayları okumak ve Hotel Şirince evlerinin sayfasını ziyaret etmek isterseniz  TıkTık

Eğer 21 Aralık'ta bir şey olmazsa , hayatta kalırsak ve ömrüm yeterse ben Şirince'yi görmek istiyorum.



10 yorum:

  1. amanın gene mi ya, her sene bir kıyamet senaryosu üretiliyor ama neyse ki bu kez bizimkilere yarayacak :) Şirinceye gitmiştim güzeldi sahiden :)

    YanıtlaSil
  2. Senaryo o kadar çok ki. :) Bir diğerini de yarın paylaşayım inşallah. :) Oysa ki tek bir senaryo var di mi ?
    Ne mutlu sana Deli annem, bende görürüm bi gün inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Şirince harika şirinlikte bir yerdir. En kısa zamanda git. O bahsettiğin tarihlerde olmasa da:))

    Biliyorsun, ben de bahsetmiştim bu Mayalar`dan. Bak yorum yazan dostlardan biri kendi linkini eklemiş, bir oku: http://biradambirkadin.blogspot.sg/2012/06/meksika-cancun-gezi-notlari.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım kısmet ne zamansa o zaman gitcez inşallah. uzun zaman alabilir. :)
      Tamam bir uygun zamanda okuyacağım Semicim. :)

      Sil
  4. Bende gitmek istiyorum bu Şirince'ye ama kıyamet senaryosundan dolayı değil zeytinine, incirine, yağına talip olmaya. Teşekkürler Füsun'cum tanıtımına..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler Vuslatcım :) tez zamanda gidip göresin inşallah.

      Sil
  5. şirinceyi ben de görmedim. ali nesin in matematik köyü de burda sanırım. benim de aklımda. bir yaz gideceğim. bakalım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel görünüyor dimi. Evet matematik köyüde orada imiş. Hadi bakalım en kısa zamanda gidersin inşallah. :)

      Sil
  6. ha haaaa ben de iki yazı yazdım bu konuda.
    birinin adı 21.
    şirince ve kudüs.
    sevan nişanyan diye birinin fikri sanırım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum yazıları sanırım. Ve yine sanırım Nişanyan'ın :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...