Perşembe, Mayıs 02, 2013

Arkadaş

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden birisi de arkadaşlarımız elbette. Sirkülasyonu olan bir şey arkadaşlık. Gelirler giderler kalırlar bazen. Bazen sadece anı paylaşır, bazen belli bir süreyi birlikte yaşarsınız , bazen de ömür boyu yanınızda olurlar hep sizinle kalırlar. Bazen arkadaşlıkla başlar sonra hayat arkadaşı da olursunuz. Gerçek arkadaş sahte arkadaş diye ayırsanız bile iyiyi de kötüyü de birlikte yaşarsınız çok zaman. Bazen koparsınız, sonra tekrar bir araya gelirsiniz. Bu satırlar uzar gider, noktayı nasıl koyacağım önemli... İşte nokta. Arkadaşlık iyi bir şeydir ,vazgeçilmezdir. Gülümsemek serbest burada. 

1975 senesinde şu an oturduğumuz eve taşındık. Bizim için çok kıymetli idi. Çünkü zor şartlarda bir ev sahibi olmuştuk. Yıllarca kirada oturup ev sahibi olan  anneciğim  o kadar mutluydu ki evimizi yerleştirirken. Liseye başlamıştım ben bu apartmana geldiğimizde. Bizim gibi apartmanımızın diğer daireleri de aynı zamanda taşındı. Çünkü apartmanımız yeni bitmiş, büyükçe bir apartmandı, 50 daire kadar. Her dairede 4 nüfus olduğunu varsayınca, küçük bir köy yani. Bir sürü çoluk çombaktık bu apartmanda yaşayan. Güzel insanlardık. Üç yaş grubu vardı. Güzel arkadaşlıklar yaşadık. Bir arada çok neşeli günler geçirdik. Birbirimizden hiç kopmadık. Anne babalarımız bu apartmanda oturduğu için , evlenip gidilse bile onları ziyarete gelindiğinde kapı önlerinde karşılaşıp konuştuk. Birbirimizden daima haberdar olduk. En güzel şeylerden birisi de anne ve babalarımızda bizim gibi sıkı fıkı arkadaşlardı. Köy gibi bir apartmanda yaşayınca acısı da oluyor tatlısı da. Bir çok kayıp verdik. Annelerimizi babalarımızı kardeşlerimizi yitirdik. Acılarımıza ortak olduk o günlerde.  Birbirimizle ayrı ayrı görüşüyoruz ama hepimiz bir araya gelemiyoruz . Ve geçtiğimiz hafta bir araya gelmeye karar verdik biz güzel insanlar. Yurt ve şehir dışında olanlarımız , mazereti dolayısı ile katılamayanlarımız olsa da sonuçta 16 arkadaş , üç yaş grubu bir araya geldik. Değişen hiç bir şey yoktu , biz 75'li yıllarda ki aynı çocuklardık. Yedik içtik güldük eğlendik eskileri yad ettik ve en kısa sürede tekrar buluşmak üzere dağıldık. İşte benim hayatımdaki arkadaş kitlemden bir kısmı bu güzel insanlardır. 

bu şarkı dinlenir

 Arkadaş

Bir kıvılcım düşer önce,
Büyür yavaş yavaş,
Bir bakarsın volkan olmuş, yanmışsın arkadaş...
Dolduramaz boşluğunu ne ana, ne kardaş,
Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş...
Ortak olmak her sevince, her derde kedere,
Ve yürümek ömür boyu,
Beraberce el ele...
Olmasın hiç,
O ta içten gülen gözlerde yaş,
bir gün yollarımız ayrılsa bile arkadaş...

Yılmaz Güney


11 yorum:

  1. ama bu o kadar güzel bir şey ki. yaklaşık 40 yıldır aynı apartman. hepsi de ev sahibiymiş ha. çocuklar birlikte büyüdünüz. ve kimse evini satıp gitmemiş. çocuklar ilk kez böle buluştunuz. çok hoşuma gitti bu. ya hayat ne güzel ya.

    ama fotoğraf bozuk kiii :) çok oynanmış üzerinde.

    arkadaş filmini çook severim. en az 20 defa izledim. her bulduğumda izlerim.

    hııım o yıllarda söle bakalım o zaman devrimci kızlardan mıydın kiiii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bozmuşum ama fotoğrafı :)) Çocuklar yıllar sonra ilk kez buluştu evet.
      O yıllarda da sonraki yıllarda da ve hala da hiçbir şeyci olmadım. Vatanım için iyi yapılan her işi sevdim, kötü yapılan her işi de eleştirdim. Kimin yaptığı önemli olmadı hiç benim için. Hatta üniversite yıllarımda bu yüzden az kaldı dayak yiyordum :))
      Ve siyaset hiç sevmediğim şeylerin başında gelir. :)

      Sil
  2. çok kıymetli anılar bunlar. Temiz, berrak, sağlıklı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim ender olan bir şey ve çok kıymetli gerçekten.Bir ara konkenci tonton grubu da aktarayım size. :)

      Sil
  3. heeey yumuşa arkadaş gelmiş.
    tavşan mı o şirin şey ya.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavşan ama yumoş pek sevmedi gibi. Flört mü istiyor acaba :)) Arkadaştan kastı o muydu dersin. :)

      Sil
    2. öle olmalı.
      genelde öledir.
      :)

      Sil
  4. O apartimani koruma altina alalim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsin valla Başakcım. Keşke alabilsek :)

      Sil
  5. stay with me değil sway with me.
    dean martin.
    :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...