Çarşamba, Mayıs 15, 2013

Benden şeyler

İnsanları hali ile hoş görmeye çalışırım genelde. Zordur aslında. Hemen de olmaz bu. Çalışmak lazım üzerinde. Hala da çalışıyorum. Sık sık kendimi kontrol ediyorum bu hususta. Tek sabredemediğim, sizi aptal yerine koymaya çalışan, iyi niyetinizi kullanmaya çalışan kişilikler. Sürekli verdiğiniz zaman sürekli alıp üzerine bir de kullanmaya kalktılar mı, benim de sinirlerim ayağa kalkıyor. Affedilecek bazı ufak tefek şeyleri affeder susarım, görmezden gelirim, bir dahasını beklerim  ama kasıtlı yapıldığını hissetmişsem asla susmam. O yüzden de biraz "cadı" görülürüm. Olsun, ben şahsiyetimi ve  cadılıklarımı seviyorum.
Uzun zaman bir insana tahammül ettim. Yaptıklarını görmezden geldim. Hakaretlerini bile yuttum . Herkes bana o kişiden uzak durmamı söyledi, ben anlamadım. Canımın acıyacağını bildiği  bir şeyler  söyleyeceğinde, ben bir işle meşgul, sırtım ona dönükken "yüzüme bak " bile diyebildi. Gözümdeki, yüzümde ki acıyı görmek onu ne derece mutlu etti kim bilir. Ben tüm bunları yok sayabildim.  Bu kadar da saf bir iyiliğim var. Sanki herkes benim kadar iyi niyetli.  Netice de çok geçte olsa anladım ki, o insan asla değişmeyecek bana karşı. Hatta şunu hissettim ki kuyumu bile kazabilir. Hakkımda olmadık şeyleri bile söyleyebilir. Ne acı. Nasıl bir ruh halinde yaşıyor. Çok eskilerde kalsa da paylaşmak istedim bunu nedense.

Düşünceniz sağlam ,saf ve iyi niyetli olunca , yakınınızda da sizin gibi düşünen insanlar yer alıyor. İstisnalar asla kaideyi bozmaz. Benimde yakınımda çok güzel insanlar mevcut bir kaç yıldır. Kurs arkadaşlarım ve kurs hocam. Hepsini çok seviyorum. Onlarında beni sevdiğini biliyorum. Çünkü en güzel şeyi yapıp, sevgilerini söylüyorlar. Güzel, hatta şahane bir grup olduk. Ben grubun organizatörü olarak görev yapıyorum. Sık sık etkinlikler düzenliyorum. Sırada en yakın zamanda Zeynel'de sabah kahvaltısı etkinliği var mesela. Bu etkinliklere ben Buluşma-Kaynaşma adını verdim. Son buluşma kaynaşmamız bizim bahçede gerçekleşti. Sabah 9 da arabalarla hareket edip yola koyulduk. Akşam 17:30 da dönüş yaptık. Hepimiz bir şeyler yaptık yiyecek olarak, hepimiz yardımlaşarak işleri yaptık günü tamamladık. Cuma günü bizim kurs günümüzdü, kursu bahçede gerçekleştirdik. Hocamız bize perspektif ve kaçış noktasını anlattı. Bakarak çalışma yaptık. Bahçenin muhtelif yerlerini resmettik. Ve çok güzel bir sürpriz vardı o gün için. Sevgili hocamız sanatını konuşturarak bizlere cupcakeler hazırlamış. Hepimizin özelliklerine göre çalışmış ve yine özelliklerimize göre  minicik notlar ilave etmiş yanlarına. Böyle bir hoca dostlar başına. Adını bir yere not alın. Melek Kaman.
İşte o günden kareler. Hem sizlerle paylaşayım hem de anılarıma bu vesile ile ilave etmiş olayım.

                                     Herkes fotoğraf çekme peşinde. Cupcake fotosu.


                                   Ve işte şahane sürprizimiz. Bilin bakalım ben hangisiyim.


         İyi ki doğdun Hatice.. Bir gün önce Hatice'nin doğum günü idi. Ben de  ona minik bir sürpriz yaptım.


                                                    Melek hocam perspektif anlatıyor.


                                                Çalıştık biz , hemde çok güzel çalıştık.


Hem çalıştık, hem eğlendik, hem yedik içtik günü bitirdik.

Yakınınızda daima güzel insanlar olsun.


10 yorum:

  1. AMİİNNN. Yıllardır dost edinemiyorum çünkü dostum olmaya layık biri karşıma çıkmıyor. Bu zamana kadar iş hayatında kime yardımcı olduysam da istisnasız kazık yedim :) Ne kadar az insan o kadar iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost bulmak zor gerçekten, hele şimdilerde çok daha zor.

      Sil
  2. Füsuncum böyle süprize can kurban. Ve dediğin gibi böyle öğretmene.. Güzel anlar geçirmene sevindim..Çok sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslatcım. Benden de kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  3. Orta sira basi, mavis bakan sensin :-)

    Di mi? :- D

    YanıtlaSil
  4. sakinlik, dinginlik bu aralar aradığım anahtar kelimeler.
    ruhuna değsin Füsun'cum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinginlik için bir ağacın karşısına geç ve sadece seyret. En kısıtlı imkanlarla iyi geliyor insana :)

      Sil
  5. ne güzel herşey.
    :)
    eh o kişiden de uzaklaşmışsındır sonundaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di miii güzel di miii. :) O kişiden mümkün olduğunca uzağım. :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...