Pazar, Ekim 02, 2016

150 Say

Hayat bir gündür, o da bugündür. Evet öyledir ama, geçmişten gelen anlar, bir ömür yaşatır bir gün içinde bize. 
Yumurtasız pazar kahvaltısı olur mu ? Bizde olmaz .  Bende bu pazar sabahı yumurtaları ocağa koydum ve kaynamasını bekledim. Çünkü kaynamaya başlar başlamaz yüzelli saymam gerekiyor, rafadan olması için. 

Eskilerin eskimiş neyi varsa güzel bence. 

Küçüktüm bende bir zamanlar, hala da büyümedim aslına bakılırsa. Hiç niyetimde yok çok büyümeye. İşte, o küçük, sayı saymayı yeni öğrendiğim yıllardı. Yumurta pişeceği zaman , annem kaynamasını bekler, kaynama başlayınca da bana 150 SAY  derdi. Yoktu o zaman şimdiki gibi pratik, mutfak saati, cep telefonu alarmı falan. Şimdi kur alarmı dört dakikaya yumurta pişince çalsın alarm. Evdeki çocukların olmasın hiçbir şeyden haberi. Sorumlulukta almasınlar. "Kahvaltı hazııırr" anonsunu beklesinler Ipad leri başında. Büyüdükleri zamanda vur kafanı taşlara. "Ay bu çocuk niye böyle" diye . Abartının da bu kadarı fazla kaçtı buraya. Olsun bu da maksat muhabbet olsun kısmına dahil olur. 

İstisnaların hiçbir zaman kaideyi bozmadığını biliyoruz di mi? 

Eskilere gitmişken eski şarkılarda güzel benim için hala. Mesela BU şarkı. Ya da ŞU şarkı 

                                

Başta dedim ya, bir anı bir ömür yaşatır insana. Yaşadım bu sabah sayarken yüzelliye kadar. Film makinesi harekete geçiverdi hemen. Gördüm gözümde onca yılı. İçim ısındı. 

İçinizi ısıtacak anılar biriktireceğiniz bir pazar günü olsun bugün. Sevginizi kendinize saklamayın, sarın sarmalayın, öpün koklayın, dağıtın gitsin. Hiçbir şey götüremiyoruz malum tarafa. BONUS

6 yorum:

  1. Yumurtasız pazar olmaz! :) ;)

    YanıtlaSil
  2. merhaba deep tonenin bloğundan geliyorum ordan buldum sizi takibe aldım devam edicem okumaya :) bende bir hikaye yazıyorum sizi de beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum, hoşgeldiniz. Blogunuzu takibe aldım, sevgiler.

      Sil
  3. merhaba. çok tatlı bir blogunuz var:) bende beklerim :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...