Pazar, Ekim 16, 2016

Haz ve risk

Geçmişe baktığında, mücadele ile geçen yılların en güzel yıllar olduğunu fark edeceksin diyen Freud'a şöyle bir gülümsemek geldi içimden bu sabah. Hep huzuru, rahatı ve mücadelesiz bir hayatı düşlerken, mücadele ile geçen yılların nasıl en güzel olabileceğini bilemedim ben. Biraz kafa yormam gerek sanırım.

Mesela kim, koca bir pazar gününü mücadele ile geçirmek ister. Pazar; bol uyku, bol okuma, bol çay kahve ve birlikte yaşadıklarımızla bol kahkahadır benim için. Birde bol müzik. Hava müsaitse dışarı çıkıp bol oksijen ve bol güneşle buluşmayı da ilave etmem gerek. Sizin için pazar günü ne demek acaba ?

Kafam Freud'a takılı kalmışken aklıma birde şu cümleler geldi. Alacağınız haz büyükse, katlanacağınız riskin boyutu da buna paralel artacaktır, yani "ne kadar haz, o kadar risk " diyor Kültegin Ögel.

Benim kafam mı karışık ne.? Riskle pek işim olmaz ama belkide haz almam için riski göze almamın zamanı gelmiştir. Biz en iyisi müzik dinleyelim.

***PAZAR ŞARKISI****

6 yorum:

  1. Zorlu deneyimler bizi güçlendirir ve olgunlaştırır.Fanusta yaşayıp hiç dışarıyı görmeyen bir balık denizde yaşayabilir mi?Kastedilen bu bence :) Tabi ki hayatın içinde huzur da olacak :) Mutlu pazarlar :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Hangisi ? Freud mu Kültegin Ögel mi ? Bence ikiside harika di mi ?

      Sil
  3. Sizi sessizce takip edip,çoğunlukla,''keşke karşılıklı konuşabilseydik'' derim.Bu sefer yazmadan duramadım.İnsan, varoluş sebebini bulduysa, onun uğruna kesinlikle risk almalı vakit geçmeden.
    Bunu söyleyen ,sizi okudukça ''aynı ben'' diyen biri.Ama biraz daha cesurum galiba.Kendimi resmen saçlarımdan tutup,zorla, işte o varoluş sebebim için savaşa gönderdim ve kazandım .Çok şükür :)) Siz de başarabilirsiniz.
    Sevgiler,
    ilknurtasarim-İLKNUR GUNAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman yazın, ne kadar mutlu oldum. Çok teşekkür ederim yorumunuz ve beni takip ettiğiniz için.

      Bir gün sizin kadar cesur olabilirim inşallah :)
      Sevgiler

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...