Pazar, Ekim 09, 2016

Kendinide sev arada


İnsanlar seni sinirlendiriyorsa, ki bunu bile isteye yapanlar olduğu gibi bilmeden yapanlarda oluyor, sende yönünü, zihnini başka tarafa çevir. Hemen derin bir nefes al, ver ve B planını bul, onu uygulamaya koy. Neden gününü zehir edeceksin. Karşı taraf keyfine bakıyorsa, senin iki kat keyiflenme hakkın var. Boşu boşuna strese girmenin anlamı yok. 
Ne diyor Metin Hara ,"Stres, tehlike varken seni yaşatır, yokken seni öldürür."

Değişime kolayca ayak uydurmak rahatlatır insanı. Ben o insan değilim. Değildim demek daha doğru belkide , şimdi en azından çabalıyorum. Kendimi daha çok önemsemeye başladım yaş aldıkça. Bende kendi rutinimden çıkayım artık diyorum. Bambaşka bir insan olayım. "Serüvenin tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız rutini deneyin, öldürücüdür. " diyor Paulo Coelho. Hiçbir şey için geç değildir nasılsa. 

Ufacık bir öfkenin bile insana kattığı şeyler var işte hayatta. Hayatın her anı bir yenilenme galiba. Ne zaman nerede geleceği belli olmuyor. Bencilliğin had safhada geliştiği günümüz toplumunda, kendimize verdiğimiz değeri koruyarak bencillik yapalım bizde bari. 

Araya güzel ve dinlendirici bir şarkı katarsam, bu sabahın öfkesi yerini güzelliklere daha rahat bırakır eminim. TIKTIK

Son olarak Cengiz Güleç'e kulak verin derim. "Sevdiğimizi hoşnut etmek için katlanamayacağımız özveri yoktur. Kendimizi mutlu etmek için nasılda cimri davranırız anlamak mümkün değil. "






2 yorum:

  1. Alışkanlıklardan vazgeçip farklı şeyleri de yapabilmek gerek oysa ki...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle. Çalışıyorum bakalım :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...