Cuma, Temmuz 22, 2011

Göz Makyajı ...

Makyaj yapmayı her yaşta sevmişimdir.  ''markete gitsem makyaj yaparım'' diyen gruptanım galiba ben :) En azından allık ve ruj sürerim.
En sevmediğim şey ise gün içinde gece feneri gibi dolaşan kadınlar. Evet makyajsız çıkmam , ama doğal makyaj her zaman tercihimdir. Makyaj yaparken de bilgili olmakta fayda var. Mesela gözler, yüzde en önce dikkati gözler çeker. Gelin birlikte öğrenelim, gözlerimize nasıl bir makyaj yaparsak daha güzel görünür. Öncelikle göz şeklimizi tespit edeceğiz, sonra da verilen bilgileri gözümüzde deneyeceğiz. Güzel olursa yola devam :)

Çukur gözler  :
Bu tür gözlerde  gözleri ön plana çıkarmak gerekiyor. Bunun için , gözkapağınıza açık renk bir far sürülmelisiniz. Gözkapağıyla kaşın arasına biraz kahverengi ya da gri far sürülebilir. Kaşların altına ışıklandırıcı bir renk sürüp, göz kapağının tam ortasına da bu renkle bir nokta yapmalısınız.  Üst kirpiklerin dibine açık renk göz kalemi ile ince bir çizgi çekilmelidir. Rimel üst kirpiğe yoğun alta daha az kullanılmalıdır.
Küçük Gözler:
Ufak gözleri daha  iri göstermek için, göz kapağına astar olarak açık renk far sürülür. Gölge olarakda orta koyu renkli mat bir far kullanılırve far göz kuyruğu kenarına yayılır.Kaş altları aydınlık bırakılmalıdır. Göz içine beyaz renkli kalem sürülmelidir.
Corci, ünlülerin makyaj uzmanı. Size küçük gözleri nasıl büyük göstereceğinize dair ip uçları veriyor. Hem de uygulamalı olarak.
Corci den uygulamalı makyaj önerileri
Uzak gözler :Kaşın kuyruk kısmına açık renk far sürmekle işe başlıyoruz.Göz kapağı kıvrımı buruna yakın olan bölgede daha belirgin hale getirilir. Kalemle kirpik diplerine çekeceğimiz çizgi biraz kalın ama yumuşak olmalıdır.
Corci nasıl anlatmış bakalım :)

Corciden uygulamalı makyaj önerileri

Tüm bunlara ilaveten; zamanım yok, acele  ve güzel makyaj yapmam lazım ama yapamıyorum diyenlereeee . İşte hazır makyaj bantları. :) Beğendiğin rengi seç, yapıştır, etiketi kaldır. Tamam , hazırsın.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...