Cumartesi, Şubat 11, 2012

Aşkın çiçek hali

Hercai menekşe



Yıllarrrr yıllar önce, evvel zaman içinde yani , birbirini çok seven iki çiçek varmış. Erkek olan biraz kıskançmış. Sevgilisi de öyle güzel, öyle cilveli ve neşeli bir çiçekmiş ki ,bahar gelip de bütün çiçekler açtığında , onu diğer çiçeklerden kıskanıyormuş erkek çiçek.
Bu durum onu rahatsız etmeye başlamış.  Düşünmüş taşınmış, baharda tüm çiçekler açtığında açmak yerine, kışın karlar yağdığında diğer çiçekler yokken açarsak, sadece birbirimizi görürüz ve daha çok beraber oluruz diye karar vermiş. Baharın gelmesini dört gözle beklemiş, sevgilisine bu fikrini söylemek için. Yine bahar gelmiş.Tüm çiçekler açmış olanca güzellikleri ile açıp, her yeri rengarenk yapmış .Erkek çiçek kışın kurduğu hayallerini anlatmış sevgilisine. Dişi çiçekte sevgilisinin bu fikrini  beğenmiş.Bir daha ki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği dondurucu soğukta, karlar yağdığında  açmaya söz vermişler. Bahar geçmiş, yaz geçmiş ve en sonunda kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayalleri ile mevsimleri geçiren ,yerinde duramayan erkek çiçek,  karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek, karların altından yeryüzüne çıkmış.
Tabii hemen etrafına bakınmış , o güzelliği ile,  renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış, aramış ama bulamamış. Beklemiş, beklemiş ama yok. Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra boynunu eğmiş ve soğuğun şiddetine daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetmiş.
Ve o günden sonra ,o herkeslerden kıskandığı  sevdiği için kışın dondurucu soğuğuna bile aldırmadan karların içinde açan çiçeğe KARDELEN denmiş. Ona sadık kalmayıp aldatan ve randevuya gelmeyen sevgiliyede HERCAİ denmiş...
                                                               

                                                                          Kardelen
kaynak

8 yorum:

  1. ne güzel cicekler ... bayiliyorum bu ciceklere canim:) ve yazida cok güzel baya duygulandim

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve Çiçek, böcek, kuş ... :) Sevdiğim bir çiçek hikayesi benimde Güzelgülcüm.

      Sil
  2. canım ben geldim
    :))
    hikayeyi okudum
    duygulandım,
    hepimiz sözümüzde sadık oluruz
    ve ruh ikizimizi bulmuşuzdur canım
    :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. umut çiçegi kardelen ,butun umudunu kaybedenlere umut isigi tutmasi dilegiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim sevgili Eda. Umut ettiklerimiz ve vefakar sevdiklerimiz olsun.

      Sil
  4. Hercai çıkmış aslında karların altından ama geç çıkmış, kavurucu sıcaklar bastırıncaya dek beklemiş.. yaprak şekillerinde ki o gülümseme ifadesi bu yüzden.. :))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzeldir onun yüz ifadesi ve kokusu. Balkonda yerlerini aldılar :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...