Çarşamba, Şubat 29, 2012

Resim zamanı şimdi

Ankara karlar altında. Yürüyüş yaptım geldim biraz önce. Kar ve ben. Çok güzeldi . Diz boyu olan yerler bile var. Bende doya doya karın tadını çıkardım iki gündür. Yaklaşık 30 saattir ara vermeden yağıyor kar. Hala da devam. Tabii hep eğlence olmaz çalışmak da lazım. Bu aralar kar dolayısı ile resim kursum sık sık tatil olduğu için çok verimli çalışamadım. Telafi etmek gerek.
Bu kupayı Bodrum'dan gelirken sevgili yeğenim getirmişti. Kalemlerimi bu kupaya yerleştirdim ki, Ankara'nın karlı havasını biraz kırayım diye. Yoksa tam uyunacak ve kitap okunacak bir saat ve hava.  Ben çalışmayı seçtim şimdilik. Çay saatini böyle değerlendireyim. Bunlar yeni aldığım Aquarel kalemlerim. İsterseniz kuru kullanıyorsunuz, isterseniz boyadıktan sonra fırça ve su ile sulandırıyorsunuz. Suluboya gibi oluyor. Çok sevdim bu kalemleri. Çalışması kolay. Fazla döküntüsü yok. Sonradan sulandırılabilir olması ise müthiş keyifli. Bugün için seçtiğim resim şemsiyeli bir kadın resmi. Vladimir Volegov'a ait. Onun bir kaç resmini daha model almıştım kendime. Suluboya olarak çalışmıştım. Herhalde tüm seriyi yapacağım bu gidişle. 
Bakalım bu sefer  nasıl bir iş çıkaracağım. Bitince bitmiş halininde fotoğrafını çeker yayınlarım. Şimdi fotodaki kediciğim gibi uyku moduna yenik düşmeden, resmimin başına döneyim. 


4 yorum:

  1. Off ne keyifli, dışarıda kar içeride resim... Bense şimdi iğrenç bir toplantıdan çıktım:(
    Evrennn duy sesimi....

    YanıtlaSil
  2. İnanmayacaksın Nohutcum belki ama, yer değiştirebilirim senle :))

    YanıtlaSil
  3. Ankarayı haberlerde izliyoruz,çok fazla yağmış bu sefer kar galiba..

    YanıtlaSil
  4. Diz boyu tabiri ile tarif edebilirim. İnsanlar yürüyüş yolları açtı kendine sevgili Mehtap. Köpekler parklarda karlara gömülüyordu,yürüyemiyor zavallılar. Hepsi saklandı.Bugün güneşli sonunda :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...