Pazartesi, Şubat 20, 2012

Tibet'in gençlik pınarı

Yıllar önce edindiğim iki kitaptan bahsetmek istiyorum size. Ve bu kitapların sunduğu bir öğretiden. İki kitap birbirinin tamamlayıcısı. Birincisi Tibet'in 5 ayinini anlatan "Tibet'in gençlik pınarı" isimli kitap. Bu kitapta Tibet  ayinlerinden, ayinlerin neler olduğundan, nelere iyi geldiğinden ve nasıl yapıldığından bahsediliyor.

kaynak


Birinci Kitabın arka kapağında şöyle yazıyor...
Bu kitap " Gençlik Pınarı'nın"
Kadim sırlarını bulmak için uzak
Ve gizemli himalaya dağlarına giden ve onu bulan bir adamın gerçek öyküsüdür.
Binlerce yıl boyunca yasak Tibet bölgelerinin derinliklerinde gizlenen kayıp manastır,büyük bir özenle korunan gençlik sırlarına sahiptir.Bu sır uygulaması son derece kolay ama insanı yaşamını sonsuza dek değiştirme gücüne sahip olan beş kadim ayindir.Bu kitap bu manastırda yaşanan Lamalar'dan öğrenilen olağanüstü sır hakkında yazılmış tek kaynaktır.
Kitapta açıklanan beş ayin,herkesin kendini çok daha genç hissetmesini ve görünmesini aynı zamanda da daha büyük bir canlılık kazanmasını sağlayacak güce sahiptir.
Kitabı hemen edinmek için TIK


Kitapla bir yakınım vasıtası ile tanışmıştım. Bana bu kitaptan ve Tibet ayinindeki hareketlerden ,yararlarından  söz etti. "Uygula bak kendindeki değişiklikleri fark edeceksin" demişti. Bir kaç gün sadece, bana anlattığı ilk hareketi yapmıştım. Sonra kitabı almaya karar verdim. Kitaptan detaylı bilgilere ulaştıktan sonrada tüm hareketleri uygulamaya başladım.
Hareketleri kitapta anlatıldığı gibi  üçerli olmak üzere bir süre yaptıktan sonra, gerçekten kendimde bir sürü değişiklik fark ettim. Sık sık boynum tutulurdu, geçti. Uzun yol yürüdüğümde sırtımda bir ağrı hissederdim, geçti. Gençlerle beraber yaptığımız etkinliklerde onlar yorulduğunda , benim hala enerjim vardı. Duruşum değişmişti. Daha dik ve sağlam durmaya başlamıştım. Sık sık yaşadığım baş ağrılarım hafiflemişti. Tüm bunları yaşayınca , bende bildiğim bu kitabı çevreme anlatmaya başladım tabii. Bugün de size tanıtmak istedim. Neden bugün, çünkü tembel ben, hareketlerde devamlılığı bir türlü sağlayamadım. Hep 7 tekrara kadar çıktım. Uzun süre öyle devam ettim, sonra mola verdim. Sonra yeniden başladım. Böyle böyle yıllar geçti. Bir kaç aydır yine ara vermiştim. Geçenlerde yeniden başladım. Başlayınca da aklıma sizlerle paylaşmak geldi.

Hareketlerle ilgili bilgi vermek gerekirse, öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririm. Kitapta da zaten bu öneriyi yapıyor.
Başlangıçta her hareketi 3 kere yapıyorsunuz. Daha sonra bir hafta böyle devam, sonra  2 tane artırıp 5 e çıkıyorsunuz. Bu böyle devam edip gidiyor. Her rakamda bir hafta kalıp artırıyorsunuz.  Burada hedef ve en son sayı  21 tekrar.  21 den sonrası yok. Ama ben 7 tekrarda kalıyorum ve artırmadan hep 7 tekrar yapıyorum. Birde ara verip geri başlarsanız eğer,  3 tekrara iniyorsunuz yeniden.  Yani başa dönmüş oluyorsunuz. Yapamadığınız sizi zorlayan bir hareket olursa , sakın ısrarcı olmayın bir yerinizi sakatlamayın. Sadece yapabildiğiniz hareketleri yapın. Kitapta yapamadığınız hareketlere alternatif hareketler de mevcut. İsterseniz onları uygulayabilirsiniz. İşin en güzel tarafı ise, istediğiniz anda , istediğiniz mekanda uygulayabileceğiniz çok kolay hareketler oluşu ve çok kısa bir sürede yapılabiliyor oluşu.

Ve ikinci kitap. İkinci kitapta bu kez  beslenme ile ilgili öneriler var. Hangi besinler nelerle nasıl yenmelidir gibi. Sadece beslenme bilgileri yok tabii. Çakraların hastalığı nasıl etkilediği, Tibet ayinin nasıl insanı gençleştirdiği, meditasyonlar, ısınma-esneme ve geliştirme egzersizleri gibi bir sürü bilgi var. Ayrıca birinci kitapta verilen bilgiler bu kitapta da mevcut.



Kitabı hemen edinmek ve arka kapağı okumak için  TIK








Bu açıklamalardan sonra Tibet'in 5  hareketi neler , nelere iyi geliyor ve nasıl yapılıyor kısmına geldik. Bu hareketlerin internet ortamında  hareketli resimlerle anlatımları var. Sizinle onu paylaşmak  için araştırma yaparken hoş bir tesadüfle karşılaştım. Hareketli resimlerden birini tıkladım. Bir de baktım ki takip ettiğim ve sevdiğim bloglardan Cafe Melange da buldum kendimi. Meğer o da  bu konuda  bir post hazırlamış bir süre önce. Resimleri kopyalayıp link vermek yerine ,onunda bu konudaki fikirlerini  okumanız ve hareketlerin nasıl yapıldığını görmeniz için sizi, onun tatlı diliyle yazdığı yazısına yönlendiriyorum.  TIKLAYINIZ
Kendimi de bugünkü hareketleri yapmaya yönlendiriyorum. Esen kalın.



4 yorum:

  1. Merak ettim, listeme ekleyeceğim Füsun. 2013 yılında Hindistan semalarına gitme umudum var, bakalım bakalım. :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İnşallah umudun gerçekleşir. Hindistan semalarından bol bol fotoğraf ve izlenim bekliyoruz o zaman :) Günün güzel olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar zarifsin Füsun'cum..

    Ben de ikinci kitabi ögrenmis oldum bu sayede, derhal edinmeye bakicagim.
    sevgiler cok

    YanıtlaSil
  4. Benden de sevgiler. :)Umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...