Pazartesi, Eylül 03, 2012

Mahremin Ambivalansı

Tesettür prensesi (Princees Hijab) hakkında bilginiz var mı ?  Dün bir makale okurken karşıma çıktı. Kendisi Paris sokaklarında, reklam panolarını sprey boya ile boyayıp,  konu mankenlerini tesettürlüyor. Kim olduğu bilinmiyormuş. Okuduğum haber 2010 yılına ait olduğu için "muş" dedim. Konu hakkında yeni bir bilgi bulamadım, belki de artık kim olduğu biliniyordur. Kendi tarzı olan bir graffitici. Farkı , duvarları değil reklam panolarını kullanmak. Reklam panosundaki kadın ve erkek konu mankenlerininin fotoğraflarını siyah boya ile, bir kaç saniye içinde tesettürlü hale getiriyor ve fotoğrafını çekiyor. Güvenlik kameraları kendisini görüntülüyor fakat o da tesettürlü olduğu için kimlik tespiti yapılamıyor. Sadece 20 li yaşlarda olduğu tahmin ediliyor. Bunu neden mi yapıyor ? Onun hakkında da çok fazla bilgi yok. Her şey tahmine ve onun bir röportajda söylediklerine dayanıyor. Enteresan buldum. Devamını ve detayları okumak için TIKLAYINIZ

foto kaynak

Başta söyledim ya, bunları bir makale okurken gördüm diye. İşte paylaşmak istediğim, asıl o makale. Psikolog Mahan Doğrusöz  -Mahremin Ambivalansı- adlı bir yazı paylaşmış sitesinde. İlgimi çekti , değişik bir bakış açısı ile mahrem. Yazı şöyle başlıyor :

Psikoterapötik açıdan "ambivalans" önem taşıyan bir kavramdır. İki ayrı arzu arasında kalan bireyin çelişkili / ikircikli durumuna gönderme yapar. Birey aynı oranda güçlü iki arzu arasındaki gerilimi deneyimler. 


* Mahan Doğrusöz'ün daha önce de bir makalesini paylaşmıştım sizinle. TIKTIK

4 yorum:

  1. gerçekten çok ilginç!

    YanıtlaSil
  2. vay beee böle grafiti varmış ha.
    neden olmasın.
    makaleyi de boş bi zamanımda okurum.
    aklıma elif şafak mahrem geldi ama şimdi.
    :)
    eskiden ne güzel yazardı bu elif.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel söylemişsin. Eskiden ne güzel yazardı bu elif.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...