Çarşamba, Eylül 12, 2012

Marifetli hallerim

Geçen hafta sevgili Buket'in blogunda şeftalili keki  görünce, gece gece aklım kalmıştı. Bir süre de öyle aklım takılı kaldım. Sonra baktım olmayacak canım çekiyor, evde de şeftaliler bir şeyler olmayı bekliyor, hadi şeftalili kek yapıp yiyelim dedim. Çoğulduk o gün. Çoluk çombak , sohbet muhabbet içinde keki fırına verdik. Sonuç mu.? Fiyaskomsu oldu. Tam fiyasko değil Allah'tan. Hafif hamur kalmış bazı yerleri, kalıptan çıkartırken de parçalandı. Bu kadarcık bir fiyasko . Ama ne oldu, sıcak sıcak çıkan o dağılmış keki , çoluk çombak anında yedik. Tadı süperdi.  Buketcim iyi ki paylaşmışsın canım.



Şeftali dedik madem, ben de çok marifetliyim madem devam edelim. İki gündür dolapta gözüme takılan 4 şeftali bugün yerini buldu. Reçel yaptım. Mürdüm erik varmış 3-5 tane , onları da kattım içine. Mürdüm erik reçele harika bir renk veriyor. Kek gibi olmadı ama bununda eksikleri fazlaları var. Limonu az biraz fazla olmuş, hep Oktay Usta'nın yüzünden. Biraz da sulu olmuş, o da benim yüzümden. Ama bize reçel olsun da nasıl olursa olsun. Reçelsiz kahvaltı OUT bizde , her tür reçel İN .





Gürsel ablacııım, işte sen telefon ettiğinde yapıp bitirdiğim reçel bu. Minnacık bi kavanoz oldu. Sesini duyunca sevindim . Seviyorum seni, özledim de. O sorduğun sorunun cevabını henüz alamadım. Alır almaz arayacağım seni. (Gürsel abla benim resim kursundan arkadaşım ve blogumun sıkı takipçisi olduğunu bir kez daha söyledi bugün. Canım benim beni takip ettiğin için teşekkürler. Bunu okuyunca gülümseyecektir.Çok tatlı o )

4 yorum:

  1. Bir arkadaşımda yedim şeftalili kek.Hafif ve lezzetliydi.3 yumurta,büyük türk kahvesi fincanı ölçüsüyle 3 fincan şeker 3 fincan un yarım paket kabartma tozu vanilinle kare bir tepside yapmıştı şeftalileri ay gibi dilimleyip üzerine koyunca fırında pişirivermişti...Şeftalili kek görünce blogunda seninle paylaşmak istedim:-))İstersen deneyebilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki denerim sevgili Şükriye, teşekkürler. Şeftali severim çünkü.:)

      Sil
  2. hah hah haaaaaa herşey tatlı ve komikmiiş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı ailemin tatlı insanlarıyla tatlı her şey ,bi de blogumun tatlı okurları ile :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...