Pazar, Eylül 02, 2012

Pazar şarkısı

Bugün paylaşacağım şarkıyı dün bir arkadaşımın facebook sayfasında görüp dinledim ilk kez. Dinleyince de ; zen, taoizim ve çello sever Deeptone aklıma geldi . Ona bu şarkıyı dinlemesini önerdim. O da bana " kimdir bunu yapan, Yunanca yazıyor anlayamadım" diye sormuş. Bilmiyorum ki  :)) Bildiğimiz şeyleri bilmeyiz bazen. Ne garip bir cümle kurdum . Demek istediğim şu ki, bir şarkı dinlerim , şarkıyı bilirim ama kim söylemiş, kim bestelemiş bilmem. Bugün paylaşacağım şarkı ve besteci içinde aynen öyle bir durum geçerli. Bir kaç şarkısını dinlemişim biliyorum ama besteciyi iki dakika önce Deeptone sayesinde tanıdım. Çünkü kim olduğunu öğrenip ona bildirmek için harekete geçtim. Şarkının başlığı Yunanca , biraz araştırınca ulaştım müzisyenine , öğrendim ve gördüm ki aslında onun bir kaç şarkısını daha önce dinlemişim ama onun olduğunu hiç bilmeden. Ve Deep'te dinlemiştir, biliyordur . Şimdi buradan cevap veriyorum .

Deep'ciğim şarkının bestesi Evanthia Reboutsika. Orkestrayı bilemedim bulamadım. Evanthia aslında çok tanıdıkmış. Babam ve Oğlum, Ulak ve Bir Tutam Baharat'ın müziklerini yapmış çünkü. Babam ve oğlum bende büyük iz bırakan filmlerden birisidir. Neyse hiç bir şey için geç değildir. Biz de bugün öğrendik adını soyadını, o güzel filmin müziklerini de yapan Evanthia'yı. Bilenlere selam olsun. Bilmeyenler  onun hakkında yazılanları ve kim olduğunu okumak isterseniz  burada ve burada

Tabii araştırmam devam etti. Youtube'dan diğer eserleri de dinlemeye başladım. Hepsi birbirinden güzel geldi bana. Doyamadım hala dinliyorum. Başka bir büyü var bu eserlerde. Bunu yayınlayan arkadaşım "masal gibi " demiş. Gerçekten de kapatın gözünüzü dinleyin bir masalın içinde bulacaksınız kendinizi. 
Onunla ilk tanıştığımız ve kim olduğunu araştırmaya karar verdiğimiz şarkı geliyor şimdi. Bakalım siz de beğenip diğer bestelerini de dinlemek isteyecek misiniz ?
Bu şarkıyı dinlememe vesile olan Arzu'cuğuma  çok teşekkürler.


İşte Bu Pazar'ın Şarkısı

Bu da benim için dinlemenizi isteyeceğim ikinci şarkı

Ve Evanthia Reboutsika'nın diğer besteleri

Hepinize iyi pazarlar. Güzel bir haftaya mutlu, mesut başlamanız dileği ile, sevgiler.


10 yorum:

  1. okudum dün gelicem kii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi yapıyorum, okuyorum gidiyorum sonra yine geliyorum. Gel beklerim :)

      Sil
  2. http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/2012/09/pazar-gunu-ziyaretiiki-kum-tanesindeyiz.html

    YanıtlaSil
  3. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ (o mikros prigkipas) küçük prens demekmiş yunancada. masal gibi olmasının sebebi odur belki; besteci amacına ulaşmış denebilir bu bağlamda. :)

    ayrıca da film müzikleri hastası bir insan olarak bağrıma basarım ben bu parçayı.

    YanıtlaSil
  4. bildiğimiz bilmeyiz hi hi.
    ne güzel bir yazı bu.
    naim dilmener gibisin sen.
    detaycısın yaneee.
    :)

    evanthia reboutsika.
    ay ay ne kolay isimmiş.
    eh artık müzikal evrenime girdi sayende.
    merci bien tenks yu fisin.
    :)

    biraz bilimkurgu biraz kozmik new age biraz senfonik çok özgün.
    :)
    bi yazımda yazmıştım.
    ataraxia dinleseneeeee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rici ederim Diip. Ataraxia sabahın bu saatinde pek gitmedi bende. Sonra tekrar dinleyeceğim.

      Sil
  5. işte blog olayına girişimde beni en çok mutlu eden durumumlardan birini yaşıyorum yine...ben bu güzelliklerden bi haberdim...şu an 1. parçayı dinledim mest oldum...şimdi 2.ye geçiyorum...bu da farklı enstrümanlarla güzel bir şarkıymış...3.sünde sıra...ben 3. olarak ''Bridge of Divine Light''ı seçtim ve dinledim yine mest oldum..4 sene önce yine bir geç kalmışlıkla Farid Farjad ı tanımış ve hayran olmuştum..bu tarz yani sössüz müzik olarak bu sabah da sayenizde bu muhteşem besteciyi tanımış ve hayran olmuş oldum..ne güzel bir iş yaptınız ne güzel bir paylaşımla yeni ufuklar açtınız her ikinizede çok teşekkür ediyorum...
    devamını diliyorum...neler çıkacak ,kimleri tanıyacağım ,hangi üstad ve duayenlere hayran kalacağım kimbilir...çok teşekkürler çok...
    sevgiler ve saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebolacım, beraber öğreniyoruz. Bende mutlu oluyorum. Ben de sizlere birşeyler hazırlayım derken öğreniyorum. Bu çok güzel bir şey.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...