Perşembe, Ekim 04, 2012

Ondan bundan şundan

Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen, girişimci adaylarının projelerini geliştirme imkanı bulduğu “Startup Weekend” etkinliği, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılacakmış. Ankara'da ilk kez Türkiye'de ikinci kez gerçekleşecek. Bir projeniz varda sizde kaydolabilirsiniz.

Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına katılan ünlü tarihçi İlber Ortaylı canlı yayında uyumuş. Ve bakın neler demiş. Hoş adam. TIKTIK

Antalya'nın Alanya ilçesinde hırsızlık amacıyla girdiği evde içki içen ve uyuya kalan zanlı, ev sahibi tarafından polise teslim edildi. Bazen içki tüm kötülüklerin anası, bazen de hırsızların belası. 

Beyler, sağlıklı bir üreme sistemine sahip olmak için tüketmeniz gereken besinlerden biri de  bademmiş.

Hong Kong'lu bir milyarder, lezbiyen kızını tavlayıp 'doğru yola döndüren' erkeğe 65 milyon dolar vaat etmiş. 

En ilginç intihar girişimini bilmek ister misiniz ? Ne işinize yarayacaksa, yine de anlatayım.
Bir Fransız oldukça karmaşık bir intihar girişiminde bulunmuş. Bir deniz kıyısında yüksek bir yamacın tepesine çıkıp boynuna bir ip bağlamış, ipi de büyük bir kayaya bağlamış. Sonra zehir içip, kıyafetlerini ateşe vermiş. Uçurumdan atlarken de tabancayla kafasına ateş etmiş. Çok yönlü bir girişim.Peki ne olmuş ?
 Kurşun adamı ıskalayıp ipi kesmiş, böylece adam suya düştüğünde asılı kalamadı. Soğuk su yanan elbiselerini söndürmüş ve  onu şoka sokmuş,dolayısı ile  yuttuğu zehri kusmuş. En sonunda sudan bir balıkçı tarafından çıkarılıp hastaneye kaldırılan adam hipotermi (vücut ısısının aşırı düşmesi)'den dolayı ölmüş. 
Yani bu kadar karmaşaya hiç gerek yok, Allah'ın işine karışmamakta fayda var. Ben verdim ben alırım diyor.

Danimarka'nın North Fyn kentinde bebek sayısında bir hayli düşüş yaşanınca bir grup anaokulu çalışanı ebeveynlere öneride bulunmuş. "Biz çocuklarınıza bakalım, siz de gidin çocuk yapın." pek ilgi görmese de,yaşlanan nüfusu vergileri ile destekleyecek genç nüfusa ihtiyaç dolayısı ile  çalışanlar ellerinden geleni yapmakta kararlıymış. Doğum oranı sıralamasında Danimarka 221 ülke arasında 185. nci.

Afrika’nın en ünlü kabilelerinden Maasailer’in genç erkekleri, kendilerine birer eş bulmak için yakınlardaki kız okulunu basmış. Maasai erkekleri, öğretmenler, kabilenin ileri gelenleri ve şef ile iki saatlik bir pazarlıktan sonra okulu terk etmiş. Giderken de ,yakın zamanda  eş bulamazlarsa yine geleceklerini söyleyip gitmişler.  Maasai geleneklerine göre, genç erkekler evliliğe hazır olana dek bir arada aynı kulübede yaşıyormuş. O kadar erkeğin aynı kulübede yaşaması pek yararlı değil demek ki. 

İngiltere'de yapılan bir araştırma, küfür etmenin rahatlama sağladığını bilimsel olarak açıklamış. 
^+%+&%/() dıgıl dıgıl . Çok rahatladım :))

Kimi depresyonlu hastada  çok fazla uyuma ya da uyumaya eğilim görülürmüş. DEPRESYONDAYIM.

Üretilen ilk ticari CD, Billy Joel’in 1 Ekim 1982’de Japonya’da yayınlanan “52nd Street” isimli albümü 30 yaşına girmiş.1 milyon satan ilk CD ise ünlü İngiliz rock grubu Dire Straits’in “Brothers in Arms” albümüymüş. Dinlenir.

İlk haberden sonra işi biraz tebessüme vurdum. Bugünlük bu kadar. Bu menekşelerde benden. Gününüz güzel geçsin. Hep gülümseyin.  Sevgiler.

foto düzenleme : Füsun T.



6 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler. En ilgimi çeken haber intihar girişimi haberi oldu. Gerçekten de Allah'ın işine karışmamak gerekiyor.

    Sevgiler,
    Lale

    YanıtlaSil
  2. çok hoş :)
    tarifimi paylaşamanıza da çok memnun oldum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden de sevgiler, tarifi deneyeceğim inşallah. :)

      Sil
  3. bazıları komikli ama çoğu ilginç yau.
    :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...