Pazartesi, Temmuz 15, 2013

Bugün ne yapıyorum

Oruç dolayısı ile fazla dışarılara çıkmıyorum. Günümü genellikle evde geçiriyorum. Bu sabah son derece üşengeç uyandım. Dün temizlik günüydü, sanırım onun yorgunluğu. Neyse bugün ev toplama sorunsalım yok. Yemek yapmam lazım sadece. Ona da henüz karar vermedim ne yazık ki. Bamye mi pişirsem acaba ? Bunun için markete gitmem gerekecek. Pişireceğim bir başka şeyinse adı soyadı her şeyi  belli. Bugün portakallı kek günü. Fena canım çekiyor zira. Portakalları almıştım geçen gün. Dolapta beklemekte. Ne zaman yiyeceksem ben keki ? İftarda yemek üzerine tatlı niyetine yenebilir aslında. Zaten başka zaman dilimi kalmıyor, bir kısmını da sahurda tüketirim artık. 

Nefis nefiss.
Bu iki boğaz etkinliği dışında mutfakta başka işim yok. Var aslında. Resim çalışması. Mutfak masasında çalışıyorum da. Günün bir bölümünde resim yapacağım. Tabii bunlar şu anki planlarım. Her an her şey değişebilir. Kapı çalar biri gelir, hepsi kalır. Neyse ben planımı yapayım yine de. 


Uzun süredir suluboya kalemlerimle çalışıyorum. Ve uzun süredir bu saraylı kızı boyuyorum. Bu kopya bir resim. Yani nasıl kopya ? Resmin ana hatlarını karbon kağıdı yardımı ile resim kağıdına naklediyorum, sonra da bakarak boyuyorum. Bugün de bu kızı çalışacağım , bitsin istiyorum çünkü. Artık kendim bir başka resme bakarak kopya çıkarmadan da çalışıyorum arada. Tabii ki bunlar el alıştırma  oluyor. İşte bir kaçı. 






Bu aralar kitap okuyorum çok şükür. Son okuduklarımdan birisi de Fanfan. Can yayınlarının indirimli günleri başladı ya, ondan istifade almıştım . Ben kitabı çok sevdim. Çeviri son derece iyi sanırım, çok rahat okudum. Zaten minik bir kitap ama, "bu cümle de ne demek istiyor" diye kendimi hiç kasmadan okuyabildim. İşte böyle kitapları seviyorum, zaten o zaman su gibi akıp gidiyor. Bir başka okuduğum kitabın ise çevirisi berbattı bana göre. Kalıp sözlerle çevrilmiş. Neyse uzatmayalım. Kitabın konusu da ilgimi çekti. Okurken aklıma geldi ki ben bu isimde bir film duymuştum. Evet filmi varmış. 1993 yapımı. İşte bugün onu izleyeceğim. Hatta ilk işim o olacak sanırım. 
Kitapta okuyacağım. Yeni bir kitaba başladım ve merak ediyorum. Bir  çoğunuz okumuşsunuzdur ama ben yeni okuyacağım. Bin dokuz yüz seksen dört. George Orwell. Henüz başlığı okuyabildim. Bugün belli olur sevip sevmeyeceğim. Bu kitap sevilmez mi diyenleri duyuyorum . Zevkler farklı ya hani, o bakımdan şey ettim. Kitabımı da balkonda çiçeklerim arasında okuyabilirim. 



Elim ve gözüm durmaz yine fotoğraf çekebilirim. İnstagram'da paylaşırım onları. Tabii bu arada kısa bir instagram turu da yaparım. BU  da benim sayfam .
Bir de gezeceğim bir iki web sayfası var. Onları dolaşacağım. BUNU   , BUNU ve BUNU ve belki BUNU
Uyumam gerek arada. Yoksa başım ağrıyor. Ve o zaman oruç tutmam çok zorlaşıyor. Ne çok işim var. Ben kaçar. Güzel bir hafta dilerim hepinize. 

10 yorum:

  1. Füsun, emeklerine sağlık. Sürekli üretip duruyorsun, ne kadar enerji dolusun. Resim çalışmalarına bayıldım. Ama en çok güzel balkonunda seninle oturup bir kahve içmeyi çok isterdim. Yine içime huzur kattın, sevgiyle kal:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Sen beni gençken görseydin " gibi bir geyik laf vardır ya işte ondan :)))Sağol canım , içeriz belki bi gün kimbilir. Balkonum göründüğü kadar albenili değil aslında. Ah bu fotoğraflar , her şeyi olduğundan iyi gösterebiliyor. Sende sevgiyle kal.

      Sil
  2. Planlar harika,
    :)
    Keyifli Günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, seninde günlerin keyifli geçsin.

      Sil
  3. keke te planlar da sende harikasın ellerine sağlık seevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Portakallı kek zamanı pek değil aslında ama canın çekmiş demek ki, yapacak bir şey yok:) Ben de pek severim, suyunu da üzerinde gezdiririm, sulu olur kek:)
    Ben de şu sıralar erikli kekler yapıyorum, bahçemdeki erikler oldu. Anjelik erik diyorlar adına, enfes!
    Suluboya resimlerin çok hoş, bende kabiliyet "0", öyle bakıyorum yapabilen insanlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim, kışın yemediğim portakalı geçen iki ayda tükettim desem. Ben bu kadar güzel , sulu portakalda görmedim. Hala da marketlerde portakal mevcut. E cezbediyor haliyle bu oruç kadını. :))En güzelide o sulu sos kısmı zatennnn , arada ağzına geliyor böle . :)) Ama ne yazık ki yapamadım keki. Çünkü o gün tiramisu geldi yeğenimden. Suluboya için fırsat bulursan kursa git, mutlaka bir şeyler yaparsın. Yeteneklisin bence sen.
      Erikli kek nasıl oluyor ?

      Sil
  5. Resimlerin çok güzel bayıldım. Orucunu Allah kabul etsin,portakallı kek iftardan sonra çayın yanına iyi gider. balkon bahçen fotoğraflardan bile insanı rahatlatıyor. 1984'e gelince malesef ben de hala okumadım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resim meditasyon bana Lulucum. Unutmam gerekenleri bir nebze unutmamı sağlıyor. 1984 pek sarmadı henüz. Portakallı keki yapamadım :) Bi de senin mekana bi uğrayamadım. Ramazandan sonra inşallah. Sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...