Vişne terletmesi benim en sevdiğim şeylerden birisi. Sanırım daha önce de blogda bahsetmiştim ama bir kez daha tekrar yapalım belki okumayanlar okur. Pek bilinen bir şey değil sanırım vişne terletme. Belki de yöresel bir şey. Çocukluğumda anneannem öğretmişti bana. Bahçedeki vişnelerden yapıp yemiştik. Komik de bir anısı vardır bende. Kuzenimle beraber memlekette, anneannemin evinde vişne terletme yapıyoruz. O zaman bakır küçük taslar vardı, onda yapıyorduk. O arada ne olduysa biraz atıştık, sinirlenen kuzenim bakır tası şrankkk diye başıma vurmuştu. Hala anlatır anarız o günü.
Nasıl mı yapılıyor ? Vişnelerin saplarını koparıp yıkıyorsunuz. Bu işlem için iki çukur kase ve tuz lazım. Vişneyi kasenin birine koyuyorsunuz, bolca tuz atıyorsunuz. Tuzu bol olursa lezzeti daha güzel olur. Çekinmeyin atın. Sonra diğer kaseyi üzerine kapatıp başlıyorsunuz sallamaya. Bir kaç dakika yeterli olur. Vişneleriniz terlemiş ve yenmeye hazır hale gelmiştir.
Afiyet olsun
biz bunu çocukken olmamış üzüm taneleriyle yapardık sen anlatınca kuzeninle anını benimde aklıma arkadaşımla yaptığım üzüm korukları geldi :) ey gidi günler ey ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAh evetttt, korukla da çok güzel olur. Olsa da yesek. :)
Silaaaa ben de ilk defa duydum.
YanıtlaSildenerim ki bunu.
aaaa pek hoş bişiye benziyo.
:)
Hoş tebii ki hem de ne hoşşş :)
SilBayıldım.
YanıtlaSilTerletmeyi de ilk kezz duydum desem yeridir. Kesinlikle denenecektir.
Sevgilerimle...
Dene bakalım beğenecek misin :)Sevgilerr
Silyeşil erikle yemiştim ben de bunu
YanıtlaSilYeşil erik .. Deneyelim onu da. :)
Sil