Perşembe, Temmuz 11, 2013

O Bu Şu


O, bayıldığım kadınlardan birisi. Muazzez İlmiye Çığ. Haziran ayında 100 yaşını kutladı. İçini tam anlamıyla doldurduğuna inandığım bir sürü yıl yaşamış. Çalışmış hiç durmadan, hala da kitap yazıyor. Çok isterim dolu bir hayat yaşamak. Uzun yaşama isteğim yok ama sanırım onun gibi yaşasam uzun daha uzun yaşayım derdim. "Yapacak daha çok iş var " demek gibisi var mı ? Bir de onun bayıldığım yönlerinden birisi de hala aşktan söz ediyor olabilmesi. Hayrettin Karaca ile çok tatlı bir "şey" yaşıyorlar. Şey dedim, buna isim vermekte zorlandım. Çünkü pek bi güzel bir şey. İçinde sevgi olan, saygı olan, hayranlık olan, espri olan  bambaşka bir "şey".  Birbirlerine mani yazıyorlar, bir nevi atışıyorlar.
Bakın Hayrettin Karaca ne diyor :
"Ben sana hayranım " diyorum beni dinlemiyor. "Muazzezim" diyorum,
Oraya buraya gitme
Gel bizim eve
Oturalım diz dize
Sevişelim göz göze
Oralı olmuyor. Ama ben inatçıyım. Vazgeçmeyeceğim.

Muazzez hanımsa şöyle bir mani yazmış Karaca'ya :
İster çılgın ister deli desinler
Yaşlı insan aşk bilir mi diyenler
Sevgi dolu tatlı sözler duyunca
Uyuyan kalpte neler olur görsünler.

Bu yazdıklarım; iki yıl önce Ayşe Arman'ın bir bayramda "Muazzez ile Hayrettin iyi bayramlar diler" adlı yazısından. Röportajın tamamını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu iki güzel insan neler demiş okuyun isterim. Meslea, bakın Muazzez hanım Hayrettin beyden düğün için ne istiyor. Ayşe Arman yazısı
Bir de blog var Muazzez hanımın yazılarının olduğu  Tık TIk

foto kaynak

























BU teknolojik gelişmeler insanı her geçen gün biraz daha tembel yapıyor. Sonra da oramız buramız ağrıyor, kilo alıyoruz diye yakınıyoruz. 2031 yılında daha da şişko olacak gibiyiz. Çünkü öngörülere göre o zaman herkesin bir robotu olacakmış. Çamaşırımızı , bulaşığımızı yıkayacak bize kitap bile okuyacakmış bu robotlar.  2031 de olacaklar bununla sınırlı değil.  İçlerinde beni en çok güldüren , arızalanan çamaşır makinesinin, size hiç çaktırmadan kendine tamirci çağırması. Bakın bir kez daha söylüyorum, bu robotlar insanlığın sonu olacak. Bu da benim 2031 öngörüm. Akıllı trafik ışıkları, trafiğin sıkışıklığını algılayarak ne renk yanacağına uygun  kararı verecekmiş. Böylece trafik sorununun önüne geçilecekmiş. Bükülebilir ve bileğe takılabilir cep telefonları çıkacakmış. Televizyonlar duvara yapıştırılacakmış ve televizyona ne izlemek istediğinizi söylemek yeterli olacakmış. Tembeller için ideal şeyler. Acaba vücudumuzun çalışması için ne yapacağız o zaman ?



Dreaming of life by Olaf Giermann (OlafGiermann)) on 500px.com
Dreaming of life by Olaf Giermann


ŞU kadınları yıllardır anlamaya çalışırlar ama bir türlü anlayamadılar. Anlayamazlar. Hiç bir canlı tekdüze değildir bana göre. Dolayısı ile kadın da değişkendir. Hatta en değişkeninden. Kafası bozuldu mu saçını renkten renge, şekilden şekle  sokması yeterli delil değil mi ? Kadınları ne mutlu eder diye bir listeye denk geldim. Neler var neler.
*Ten rengine uygun allık bulmak
*Bronz tenine ayna karşısında nemlendirici krem sürmek
*Sevgilinin ya da eşin yemek yapması
*Uzun bir aradan sonra ağda yaptırmış olmak
*Aldığı duş jelinin kokusunun güzel çıkması
*Spora başlamak ve devam etmek
*Fazla kiloları verip ipli bikini almaya çıkmak
*Pazartesi işe gelmeden önce manikür pedikür yaptırmak
Bunlardan kaçı sizi mutlu eder acaba. ? Madem bu kadar ufak şeylerle mutlu olan canlılarız, neden çoğumuz mutsuz, depresif ve de Ajda Pekkan kıvamında gerginiz. ? Valla bilemedim, doğrusu bu aralar ben  pek bi mutlu değilim.  Gidip ten rengime uygun allık mı arasam acaba !!


Now you see me by Tomer Jacobson (Tomer)) on 500px.com
Now you see me by Tomer Jacobson

8 yorum:

  1. hala gidip ten rengine uygun allık almadın mı füsun?? :))
    keyifli bilgi dolu yazın için teşekkürler, çok keyifliydi, yazın ve verdiğin linkler.
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim de ten rengime uygununu bulamadım yine mutsuzum anlayacağın :))) Sevgiler canım :)

      Sil
  2. ilerde, herkes dudak büktüğü toz tablet yiyeceklere dönecek ve o zaman anlaşılacak bu kadar hareketsizlik içinde sağlıklı beslenmeye ihtiyaç duyulduğunu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alemsin :)) Ben o tabletleri dört gözle bekliyorum :)O zaman da televizyonlarda yine konuşulacak mı acaba, şunu yiyin bunu yemeyin diye :)

      Sil
  3. Muazzez İlmiye Çığ'ı ben de hayretlikle izliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Muazzez ile Hayrettin bir bulunmaz örnektir.
    O yaşta... diye hiç bir şeyi düşünmeden keyif aldıklarını yapıyorlar.

    Onlar artık başkaları için yaşıyorlar...güzel olan bu.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...