Pazar, Ocak 12, 2014

Bugün Pazar

Bir kaç gündür gözüm mutfaktaki ocağa takılıyor. Huzur buluyorum. Tuhaf evet, ama içim ısınıyor. Bu sabahta aynı şey oldu. Çaydanlığın ibiğinden çıkan buhara takıldı kaldı gözüm. Sonra teflon tavanın içindeki ekmeklere baktım. Kızarmak için bekliyorlardı. Az sonra babam geldi, emekleri kızarttı, mutfağı şahane bir koku sardı. Hissettim ki mutluyum. Belki de budur mutluluğun tarifi dedim içimden. Bu görüntü zihnime çok önceden kazınmış büyük ihtimalle. Dikkatimi görüntüye verince mutluluğu otomatikman hissettim. İnsanın bilinçaltı ne garip.  İçinizden demeyin ekmekleri babasına kızarttırıyor, çünkü o çok güzel kızartıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Mutlu Eller blogu sahibi Semi'den güzel bir söz öğrendim. Şöyle yazmıştı Semi, " Almanların bir sözü vardır; kötü hava yoktur, kötü kıyafet vardır derler. " Bu söz çok hoşuma gitti. Öğrenmeyi seviyorum. Öğrendiğim her yeni şeyde mutlu ediyor beni. Ankara'da hava bu ay süper gıcıktı. Sis, soğuk ve pis. Bugün de öyle ama, öğrendik bir söz uygulayalım. İyi kıyafetlerimizi giyip soluğu bahçede alalım. Evdeki bayatlayan ekmeleri de yanımıza alalım ki, kuşlar hasretle o ekmekleri bekler. Onlarında mutlu olmaya hakkı var. 

Bugün Mevlit kandili. Peygamber efendimizin doğum günü. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kandil deyince nedense aklıma dargınların barışması geliyor. Çocukluğumda buna dair bir söz duymuşumdur kesin. Annem söylerdi belki de budur aklımda kalan. "Müslümanlıkta küslük bir mendil kuruyana kadardır" derdi annecim. Bu sebeple dileğimi bu yönde kullanacağım. 
Dargınların barışmasını, hastaların şifa bulmasını, borçluların borcunu ödeyebilmesini, dertlilerin deva bulmasını diliyorum.

Malum pazar günleri bu blogda pazar şarkısı olur. Bugünkü şarkıyı çok ama çok  severim. Hayatın garip sürprizleri var ve ben onları da çok çok fazla seviyorum. Dinleyeceğiniz şarkı bir hayli eski. İlk çıktığı yıllarda sar başa sar başa habire dinliyordum. Ses beni derinden etkiliyordu. Şarkı söylemek zor iş. Mesele duyguyu dinleyene iletebilmek sanırım. İşte bu şarkıda ben onu bulmuştum. Uzatmayayım. Çok sevdiğim bu şarkıyı bir gün kendi evimin penceresinden , hem de sanatçının kendisinden dinlemek nasip oldu. Kalbimin nasıl attığını anlatamam. Unutulur mu bu hayat sürprizi. Neymiş bu şarkı acaba. ? 

                                                                    SUAVİ / Haydi Dön
Her gününüz yeni bir sürprizle şenlensin


5 yorum:

  1. ne hoş duyarlı sakin bir yazı.
    ne güzel suavi sana serenad yapmış demek ki pencerenin önünden. şanslısın.
    bak senin sölediğin şey var ya evde ocakta bişiler pişmesi buzdolabının dolu olması felan mutluluk tabii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet, Suavinin serenatı muhteşemdi Deepciğim:)

      Sil
  2. Dışarı çıkmakla iyi yapmışsın. Ben de öğrendiğimden beri çok severim bu sözü. Çok da doğru. Kendini evde kötü hissettiğinde uygun bir kıyafetle at kendini bahçeye, sokağa! Yeşilliği, hayvanları, çiçekleri görüp mutlu olmayan, morali düzelmeyen var mı ki?
    Hiç yadırgamadım babanın ekmek kızartmasını. Benim babam da tost yapardı sabahları, evdeki balık yemekleri de ondan sorulurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tembelliğime bir nebze çare oldu bu söz Semicim. Sağol varol :) Bugünde attım kendimi dışarı o sözle beraber ..
      Yaşasın babalar diyelim o zaman :)

      Sil
  3. Yaşasaydı keşke babalar:(((
    Benimkiler yok artık:((
    Kandilin mübarek olsun..
    Haydi Dön tut ellerimi tut tut yeniden, haydi dön bıraktığın yerde bekleyeceğim ben,.... DÖN LÜTFEN müthiş bir parça..

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...