Pazartesi, Aralık 22, 2014

Kendin yap










Kendi mumluğunu kendin yap demiş atalarımız. Dememiş mi ? Peki , ben diyorum o zaman. Benim gibi, bir çoğunuzun da bolca mumluk sahibi olduğunu tahmin ediyorum. Hala da doymuyorum ,  doymuyoruz. Evde koyacak yerde yok ki, daha da çok alsam, hepsini alıversem. Hele yılbaşına yakın zamanda daha bir artıyor çeşitler, gel de alma.  








Bu aralar bir de melek figürlü objeler almaya taktım kafayı. Koleksiyon yapıyorum. Bakalım bu heves ne kadar sürecek. Hercaiyim ne de olsa. Bir heves başlar, bir heves bırakıveririm takıldığım şeyi. Boyner'e bi giriyorum, " onu da alayım bunu da alayım " diyor iç sesim. Sonra dış sesimle , "al al nereye kadar sonu yok , stop !!! "diye azarlıyorum kendimi.

















Evde bi tek kendi yaptığım mumluk eksik sanki. Hadi onu da yapayım dedim. Daha önceki yaptıklarım dolap içine hapsedilmiş vaziyette. Olsun. Fazla mumluktan insana asla zarar gelmez. Çok aceleci bir insan oluyorum böyle şeyleri yaparken. Bir an önce bitmeli. Haldur huldur yapıp, fotoğrafını çekiverdim. Biraz yamuk yumuk oldu, ama iş görüyor. Sakın orijinalleri ile kıyaslamayın. Bu yetenek işi.  Melek koleksiyonumun bir kısmını görün diye çektim bu fotoyu da. 














Nasıl mı yaptım bu mumlukları ? Sağ olsun Cafe Nohut. Bilenler bilir bilmeyenler için yazıyorum; kendisi benim için , orta doğu ve balkanların en iyi, en zarif, en zevkli bloggerlarındandır. Hatta ünü, başarısı, taaa Avrupalara ulaşmış, dergilerde yer almıştır. Gurur duyuyorum. Sitesini dolaşırken ruhunuz dinlenir, yazılarını okurken de içiniz ısınır. İşte bende bu mumlukları yapmayı ondan öğrendim Şimdi sizi onun bloguna  yönlendireceğim. Hem yapılışını öğrenin , hem de çekmiş olduğu şahane fotoğrafları görün diye. 

CAFE NOHUT 

MUMLUĞUN YAPILIŞI




4 yorum:

  1. şahane bişey değil mi?insanın içini açıyor
    teşekkürler güzel paylaşımına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevimli oldu valla, öneririm Havvacım. :)

      Sil
  2. ben de katılıyorum nohutumuz bir tanedir... allah onu muhafaza etsin:)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...