Pazar, Aralık 14, 2014

Pazar şarkısı

Bugün sizinle paylaşacağım pazar şarkısı yine sevdiklerimden biri. Bazen ilk kez dinlediğim eserlerde paylaşıyorum. Bugünkü , çok kez dinlediğim , dinlediğiniz bir eser. Şehnaz Longa.

İsim olarak ilk etapta bilmeyenleriniz olabilir ama dinlemeye başladığınız anda evett bunu biliyorum deyip , bir yerlere gidecek aklınız. Yüzünüzde bir gülümseme oluşacak eminim. 

Şehnaz Longa, Santuri Ethem efendi tarafından bestelenmiş. Santuri Ethem efendi 1855-1926 yılları arasında yaşamış longa eserlerin üstadı bir bestekar. Aynı zamanda santur üstadı. Santur ; metal tellerden oluşan, uçları keçe olan çubuklarla vurularak çalınan bir vurmalı saz.   O yıllarda santuru en iyi çalan kişi olarak anılıyor Santuri Ethem Efendi.  Şehnaz Longa , neşeli ve oynak olsa da , ne yazık ki kendi hayatı o kadar neşeli değil Ethem efendi'nin, hatta hazin bir hayat hikayesi var bestekarın.

Longa'nın anlamına gelince.  Yürük ve oynak  oyun havası demek. Şehnaz Longa'yı  dinlerken oynamak serbest o yüzden. Ruhen , ne çalsa oynayacak hale geldim zaten ben, sizi bilmem .



SANTUR

                                                                 ŞEHNAZ LONGA
                                                     Klarnet ustası Selim Sesler yorumu ile

2 yorum:

  1. heeyyy , süpermiiiis :) beğendimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kikikiki :) bayram sabahları çalardı radyoda .. oynasaydın azcık :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...