Pazartesi, Şubat 02, 2015

Brüksel lahanası

Bugünden sonra blogum yemek blogu olacak. Korkun benden yemek blogcuları, Füsun sahalara iniyor.!!! Şaka şakaaa . Benden çıksa çıksa bir haftalık yemek tarifi çıkar. Deneyip beğendiğim bir kaç tarif var onları paylaşırım ve biter. Baya bi lezzetlidir elim oysa . Tembel olmasam neler neler yaparım da, tembelliğin romanını yazıyorum resmen. Neyse  yemeğimize geçelim biz en iyisi.

Soframızda çok fazla kullanılan bir sebze değil Brüksel lahanası. Mevsiminde bir kaç  kez pişiririm. Genellikle garnitür olarak kullanılıyor mutfaklarda. Ben zeytinyağlı yemeğini seviyorum. Zeytinyağlı pişiriyordum ama içine havuç ve patates koymuyordum, tadı da pek iştah açıcı olmuyordu.  Portakal ağacı sitesindeki tarife rastladığım günden beri de havuçlu ve patatesli pişiriyorum.

foto: Füsun T.
Lezzeti çok fazla sevilmediği için sofralarda pek tercih edilmiyor ama faydaları çok. Bu tarifle bir kere pişirip denemenizi öneririm. Mımmm nefis oluyor valla. Yerken bolca limon da sıkabilirsiniz, daha bir leziz oluyor.



                                                                       Nasıl pişireceğiz. ?

Manavlarda ve marketlerde paketlenmiş şekilde satılıyor. Bir paket Brüksel lahanası  almak yeterli. Lahanaların en üst kabuklarını koparıp alıyoruz ve sapını da kesip temizliyoruz. Güzelce yıkıyoruz. İki adet havucu soyup, yıkayıp yarım ay şeklinde doğruyoruz. Havuçlar ince ise yarım aya gerek yok, bir santim kalınlığında doğrayabilirsiniz. Ben arpacık soğanı çok sevdiğim için bolca koyarım. Zevkinize göre bir miktar arpacık soğanın da  kabuklarını temizleyip yıkayın. Bir adet patatesi de güzelce soyup, yıkayıp, küp küp doğrayın. 

Üç yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun, içine silme bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Bir çay kaşığı toz şeker atın. Havuç ve patates var, şeker de neyin nesi diyorsanız, ben şekerin yağda karamelize olduğunda yemeklere ayrı bir tat kattığını düşünüyorum. Et yemeklerinde eti kavururken , sotelerken de bazen ilave ederim. Tencereye soğanları koyun, orta ateşte karıştıra karıştıra birazcık öldürürken, havuçları da ilave edin. Bir sürede havuçlarla beraber çevirin. Bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası ile birlikte, Brüksel lahanalarını da tencereye alın. Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını kısın, patatesleri de ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak lahanaların hafifçe yumuşamasını bekleyin. Lahanalar yumuşayınca, sebzelerle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edin. Su sebzelerin üstüne çıkmasın. Lahanalar yumuşayana, yemek suyunu çekene  kadar pişirin. 

Umarım beğenirsiniz, afiyetle yersiniz. 



10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. :)) acemi yemek blogcusu oldum bugün :)) teşekkürler

      Sil
  2. takip ettiğim kadarıyla hiç de tembel değilisiniz valla:) Ben bu küçük lahanaları pek sevemesemde
    faydalı olduğunu düşünüp arada alıyorum, sizin yemeğinizde çok lezzetli görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam iştee, pek sevmesemde modundaysan bu tarifi denemelisin . Tembelim tembelll :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
  4. off çok seviyom tımams denerim tarifinii :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir tarif ben çok lezzetli bulurum her zaman Brüksel lahanasını :))
    Bu sağlıklı sebzeden Hayat Işığım ( evet bu tür yemeklerde çok iyidir sevdiceğim :)) çok güzel bir yemek yaptı bana geçen gün. Tüm malzemeleri çiğden düdüklü tencereye koyuyor. ( Brüksel lahanası, tavuk kanadı, patates, zeytinyağı, salça, tuz ) Malzemeleri iyice karıştırıyor ve Yaklaşık 25-30 dk pişiriyor oluyor mükemmel bir yemek.
    Sofranızdan lezzet ve sağlık eksik olmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, tavuk ve lahana hiç aklıma gelmezdi , denemeli. . Aminnn hep sağlıkla yaşayalım hayatı. Sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...