Çarşamba, Ekim 12, 2016

Korkuyorum


Kim korkmuyor ki ?

Son sıcakları en iyi şekilde değerlendirme çabasındayım. Fırsat buldukça kendimi güneşle buluşturuyorum. Kışa hazırlık olarak domates kavanozlarım yok benim, bunun yerine salçayı tercih ediyorum , bir de son güneşleri.


Hava güzelse, Ankara'da doğayla iç içe olunabilecek, nefes alınabilecek tek yer bana göre Eymir gölü. Özellikle denize bu yıl doyamayan ben için, en güzel yer.
Gölün tadı ayrıdır. O sadece sizindir . Sınırları bellidir, sakindir. Deniz öyle mi ? Hepsi birbirine bağlanır , sonu yoktur. Çok zaman hırçındır.


Uzun uzun seyrettim dün Eymir'i. Gözlerimi kapatıp doğanın sesini dinledim. Sakarmeke'lerin bisiklet kornasına  benzer seslerine kulak verdim. Kanat çırpışlarını, dalıp çıkışlarını seyrettim.


Yediğim gözlemenin bir kısmını minik serçelerle paylaştım. Onlara "sizi çok seviyorum " dedim. Anladılar sanırım, yanımdan ayrılmadılar. Hatta fotoğrafta gördüğünüz ufaklık "bizde seni seviyoruz " dedi gibi geldi bana. 


Bol bol fotoğraf çektim. Kendimi doğal yaşama o kadar kaptırmışım ki, kentsel yaşamın çirkinliğini bir fotoğraf sırasında fark ettim. Gölü görebilmek için tepelerden uzatmışlardı kafalarını .



Lafı uzatmayacağım, korkuyorum.!!!!  Nefes alabileceğimiz bir avuç su parçası ve doğa kaldı. Lütfen kirletmeyin kocaman kulelerinizle. Gidin başka yerlere yapın çirkin binalarınızı. Doğadan başka bir şey görmek istemiyorum. Siz tepelerden gölü göreceksiniz diye bencillik yapmayın, benim göz zevkimi bozmayın. O bir parça alanı elimizden almanızdan çok korkuyorum. Yüksek kulelerinizle çepeçevre sarmanızdan çok çok korkuyorum.

Boğuluyoruz farkında mısınız ???


12 yorum:

  1. Bu ara korkuları ifade eden ne çok yazı okudum :( Korku çok kuvvetli bir duygu :( Korkmayalım ve bireysel olarak elimizden geleni yapalım.Çocuklarımıza da doğa sevgisi aşılayalım :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa sevgisi yüksek bir anne baba evladıyım çok şükür. Etrafıma da mümkün olduğunca aşılamaya çalışıyorum . Çocukları AVM lerden kurtarabilsek keşke ama yeni nesil anne babaların birçoğu AVM sever ne yazık ki :)

      Sil
  2. Ben de çevremdeki her güzelliğe bakarken artık bir korku eşlik ediyor mutluluk duyguma. "Burası da bozulmasın, yok olmasın, mahvolmasın" korkusu. İso bunun sağlıksız boyutlara ulaştığını, artık "ya bozulursa" korkusuyla gördüğümün de tadını çıkaramadığımı söylüyor ki bir dereceye kadar haklı. Ama ben de bir dereceye kadar haklı hissediyorum kendimi, çünkü bir güzelliği ikinci görüşümüzde bile aradaki fark belirgin oluyor ne yazık ki! :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişim son sürat ilerliyor, korkmakta çok haklısın ama İso'yada kulak ver bence. Son dakikaya kadar tadını çıkaralım. Ve çok şanslısın Kaş'ı doya doya yaşadın :)

      Sil
  3. çok güzel fotolar. benim de ördek fotom vardı yaaa, face de, ya dur feys ve instada var mıydın bi bakayım. vardın da ikisinde de var mıydın, ya baksanaa, benim blogda yanda var ya, feys twit insta bi kontrol etseneee, yoksa bulsanaa ordan ben de seni bulayımdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deepciğim. Sen benim sayfadaki sağ köşeden beni bi bul, bende seni bi bulayım :) Buluşalım :)

      Sil
    2. instada takipteyiz de feyste buldum beğendim ama kaydolamadım sayfana işteee :)

      Sil
    3. Kaydol tuşu çalışmıyomu ?

      Sil
    4. tıkladım ama anlamadım ki kaydoldu muuuu :)

      Sil
  4. kaydola tıklayınca blogun geliyo anacığım :)

    YanıtlaSil
  5. E işte ziyarteçi gelip bloguma kaydolacak :)) Düğmenin amacı buymuş galiba . Sen beğenmekle zaten takip ediyor oluyorsun sayfayı. Hoşgeldin teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...