Cuma, Şubat 24, 2012

Kinder sürpriz

Benim için kahve içmek ayrı bir ritüel. Öyle alelacele içilen kahvelerden pek hoşlanmıyorum. Özel zaman ayırırım kahveye. Yanında mutlaka bir şeyler olmalı. Ya kitap okunmalı, ya müzik dinlenmeli, mumlar yanmalı, çiçeklerle konuşulmalı,eşler olmalı dostlar olmalı .

Cumartesi günü sevgili yeğenimi sabah kahvesine davet ettim. Mutfağa gelen güneş insanın içini aydınlatacak cinstendi, o yüzden mutfak masasında kahvelerimizi içmek için hazırlıkları yaptım. Kahveler yapıldı. İçme faslına geldi sıra. Tam o anda, yeğenim çantasından bir şeyler çıkardı. "Bunu sana aldım teyzoş" diye uzattı. O da ne ? Kinder sürpriz çikolata.Sürpriz yumurta diyorum ben ona.

Birden  sevindirik oldum. Çocuklar gibi mutlu oldum. Gerçi zaten büyümüyorum . Hep çocuğum. Bağırıyorum heyoo  diye. Yeğenimde tatlı tatlı bana bakıp gülüyor.  Bir bana bir de kendine almış. Merakla hemen paketi açtım, bir neşe bende ,bir görseniz. Ne çıkacak diye bir merak. Hem kahvemizi içtik hemde çikolatamızın içinden çıkan oyuncaklarımızı yapmaya başladık. Gördüğünüz gibi kahveyi falan bir kenara bırakmış oyuncağımı yapmakla meşgulüm. Mutlu hallerimi ve mutlu telaşımı beğenen yeğenim, poz poz foto aldı.

Benim sürpriz yumurtanın içinden atv motosiklet çıktı . Ben daha bir sevindim. Yeni bir oyuncağım oldu. Hem de en çok sevdiğim şeylerden biri , bir motosiklet. Hala bisiklete ve mobilete binen biri olarak sevinmem de normal dimi ? İşte benim minnoş motorum. Çok güzel yahu, çokkkk..

Yeğenime ise puzzle çıktı. O da büyük bir zevkle puzzle'ını yaptı. Onunki de şirin dimi ? Giderken de bana bırakıp gitti. " Arada oynarsın teyze " diye. Gülüştük. Erkek yeğenim minicik bir çocukken bu yumurtalara bir servet harcandı. Abartmıyorum. Bende de alışkanlık olmasın. Kendime sürekli Kinder almaya başlamayım . . .

Sıcacık güneş, sıcacık bir sohbet ile kahve faslını noktaladık. Hayata kısa ve tatlı  bir mola verdik. Sonra yeniden döndük tabii ki.

Öneririm , kendinize alın bir sürpriz yumurta Kinder, çocukluğunuza saniyelikde olsa geri dönün. Daima mutlu olun mutlu kalın, içinizdeki çocuğa iyi bakın.
Ferah kahveleriniz olsun.

8 yorum:

  1. Bir ara çok alıyordum, içinden küçük hayvancıklar çıkıyordu, bilgisayar ekranımın üstüne sıra sıra diziyordum onlar:)
    Yine alayım bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. FÜSUNUM NASILSIN CANIM
    HAYATA ÇOK FARKLI BAKIYORSUN ARKADAŞIM
    TEPRİKLER
    CUMAN MÜBAREK OLSUN
    :))

    YanıtlaSil
  3. Ben diyorum, bişey var bu Nohutla bizi birbirimize çeken :))) İçimizdeki çocuk demek ki. Valla ne yalan söyleyim içimde en kısa zamanda yeniden alma isteği mevcut. Biz böyle düşünüyorsak çocuklar ne yapsın ?

    YanıtlaSil
  4. İyim sevgili Ayşe. Çok şükür. Hayata içimdeki çocuğun gözü ile bakmayı seviyorum, tabii bakabildiğim zaman. Bide içimde çok yorgun bi Füsun var. Bazen o olunca daha bi farklı bakıyorum :))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çocuklar çok masum, çook :)

    YanıtlaSil
  6. Hahaha ilahi Bolat. Azcık utandım mı ne :)))

    YanıtlaSil
  7. Kahve bahane....yumurtalar şahane.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...