Çarşamba, Ekim 31, 2012

Gizli cennet


Çankaya Bankadaki bir işim dolayısı ile yağmurlu bir günde düştüm yollara. Biraz erken çıkmışım evden. Bankaya gittiğimde kapalıydı. İçeriden yarım saat sonra gelmemi söylediler. Bu zamanı nasıl değerlendiririm diye  bir an düşündüm ve yolun karşına geçip, gizli cennetime doğru yol aldım.

Daha önce de paylaşmıştım bu parkı sizlerle.Bu merdivenleri inince parka ulaşılıyor.Çıkmaz sokak gibi di mi ?

Park

Güzellikler merdivenlerde başladı. Rengarenk yapraklardan gözümü alamadım. Hepsini tek tek fotoğraflamak istedim. Makinamı çantada taşımamın faydaları.

Merdiven

Yağmur şiddetini artırmaya başladı. Bir elimde şemsiye, bir elimde fotoğraf makinesi, kolumda çantam, zor da olsa  foto çekmek için uğraşıyorum. İlle de rengarenk yapraklar.

Yapraklar

Nihayet merdivendeki yapraklardan ayrılıp yola kavuşabildim. Yeşil ve yıkanmış ağaçlar kucakladı hemen beni. Mutluyum. Derinnn bir nefes çektim içime. Teşekkür ederim Tanrım.

Park

Ağaçlar öyle iç içe geçmiş ki, yağmur aralarından bana ulaşamıyor.  İlerde, soldaki ağacın içindeki sapsarı yaprakları görünce ilk duraklamamı yaptım. Onca yeşilin içinde harika görünüyorlardı. Duraklamalar bitmedi tabii tur boyunca.

Park

Parkta iki yürüyüş yolu var. Birisi bir hayli yokuş ve uzun, birisi daha kısa. Kısa parkurda turladım, çünkü  zaman sorunum var. Vakit daha uzun olsa, parkı daha bir doyasıya yaşamak isterdim bu güzel yağmur altında. Geldik havuz başına.

Park

Tabii yine duracağız. Damlaları izlemek için.

Damlacıklar

Yola devam. Parkta benden başka kimse yok. Korkmalı mıyım ?


Park

Korkmak istemiyorum , çünkü her şey çok keyif verici. Renkler muhteşem. Zaten 24 saat güvenlikte varmış ama hiçbiri görünmüyor ortalıkta.

Park

Tırmandıkça aşağısı daha güzel görünüyor ve renk cümbüşü göz alıyor.


Park

Parkın kocaman gövdeli ağaçlarından birisi. Orjinali böyle değil tabii ki. Fotoğrafla oynarken şahane renkler çıkınca öylece paylaşmak istedim. Tablo gibi.


Ağaç kabuğu

Parkın yanında okul var ve  okulun pencereleri parka bakıyor. Her yer kağıt uçak doluydu. Defterlerinde sayfa kalmamış kerataların. Amannn kalmazsa kalmasın. Sefaları olsun. Büyüyünce kağıttan uçak  yapamıyor insan.

Uçurtma

Çocukluğum. Pervane ağacım (bu adı ben koydum). Bayılırdım; yüksek bir yere çıkıp bu pervanemsi yaprakları atıp, sonra da döne döne yere düşmelerini izlemeye.


Pervane

O kadar çok foto çekmişim ki, bi bu kadar daha var en az. Onları da başka zaman paylaşayım.

 Bu güzelim yaprağı parktan çıkarken gördüm. Onunla bitireyim fotoları paylaşmayı.Sahi, ben bugün yaptığım yürüyüşte bir yaprak görüp cebime koymuştum, unuttum cebimde ne oldu acaba ?

Yaprak


Her zamanki gibi "farkındalık" önemli. Son günlerde bu hususta yoğunlaşıyorum. Bugün bulutları izledim mesela. Sadece bakmamayı, bakarken görmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bakıyoruz ama ne görüyoruz ? Bir çok insana göre alelade bir park olabilir, ben baktığımda cenneti görüyorum.

26 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok şanslıyım, oturduğum semtte bir sürü park var :)

      Sil
    2. fotoğraflar harika gerçekten çok beğendim çok başarılı olmuş :) bende ankara'da oturuyorum bu parkın neresi olduğunu bilmiyorum acaba adı nedir bu pakın :)

      Sil
    3. Portakal çiçeği vadisi parkı :)

      Sil
  2. Füsun'cum makyajlı bile olsa fotolar harika.Önemli olan zevkli bir makyaj yapabilmek. Çok çok güzel kareler.. Sanki o meşhur Seğmenler parkı gibi değil mi burası yoksa ben mi yanıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyajlı :))) ne güzel bir terim olmuş. Özellikle makyaj yaptım, kendi gördüğüm gibi olsun istedim. Seğmenler parkı değil burası Vuslatcım. :)

      Sil
  3. Bayıldım füsuncum çok hoş bir yer tabiki resmi çekende:)

    YanıtlaSil
  4. Çok hos fotograflar dinlendirdi beni eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bir İlkbahar'da bir de Sonbahar'da güzeldir parklar diyecektim ama birden kışın kar altındaki parklar, ağaçlar geldi aklıma...demek ki doğa her şartta seyre değer güzellikler sunuyor bize...Fotoğraflarda parkınızı biz de gezdik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah kışında görüntülerim, karlar altında.

      Sil
  6. Çok gitmiştim.
    Bir kez daha gitmiş oldum.
    Her şey yerli yerinde ama daha mı güzel, yoksa geçmişe mi gittim birden.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, biliyor musunuz burayı ? Ben gizli sanıyordum :)

      Sil
  7. Hah, sende benim gibisin, butun yapraklari cekesin, hepsini toplayasin, olmadi icine yatip yuvarlanasin var degil mi??? Dusun benim yasadigim sehrin 3/2'si boyle butun kitaplarin arasi yaprak dolu :-)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oralarda yaşasam herhalde parka çadır kurardım :)) Ben de dolduracağım kitaplarımın arasını yaprakla iyi fikir Başakcım.

      Sil
    2. Nasil oluyor biliyor musun? Evden cikiyorum, arabaya yuruyene kadar gozum yerlerde yaprak topluyorum, markete giderken, yolda yururken surekli para ariyomus gibi yere bakarak yuruyen cebine biseyler sokusturan bi tip dusun :-) Kasabanin delisi hahahahaha Buralarin sonbahari cok meshur, ozellikle gezi duzenliyorlar, belki bir gun sen de gelirsin gezeriz, Amerika'dan iki cuval yaprakla ve 100 tane hafiza kartiyla donen ilk Turk sen olursun :-)))

      Sil
  8. Füsuncum park o kadar güzel fotolar o kadar şahane ki bugün bir kez daha geldim baktım...
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınlarda bir yerdeysen bi gün uğra sende parka. İstersen gizli cennetin anahtarını veririm sana :))

      Sil
  9. "Ruhum açıldı" saçma bir cümle mi olur? Hani "Ruhum daraldı" deriz ya, ben derim arada. Onun tersi işte.. Öyle bir his geldi fotoğraflara bakarken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil renk ruhu açar, doğru bir his gelmiş. Yeşil terapisi :)

      Sil
  10. BU PARKA NASIL GIDEBILIRZ VE RESMILERIN HEPSI BU PARKA MI AIT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu park portakal çiçeği vadisi parkı. Atakulenin karşısında, portakal çiçeği sokakta. Google map'a Portakal çiçeği sokak yazarsanız çıkıyor. :) Ben biraz yol ve tarif fukarasıyım da . :)

      Sil
    2. Fotoğrafların hepsi o parka ait evet.

      Sil
  11. Merhaba , uzun uğraşlar ve bir sürü kombinasyondan sonra aynı ağaca "pervane ağacı" diyen birine denk geldim.
    Bu ağacın adını öğrenmek istiyorum gerçek adını.
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...