Perşembe, Temmuz 28, 2011

Baby Sling



Bugün annemle sohbet ederken bana biraz eskilerden, annesinin yaptıklarından  bahsetti. Anneannnem ve onun gençlik  yıllarındaki yaşamı üzerine konuştuk biraz. El kremlerinin olmadığı  yıllarda  anneannemin gliserin ile limon suyunu karıştırıp, bir şişeye koyduğunu ve ara sıra ellerine onu sürdüğünü anlattı mesela.

Çamaşır makinesinin olmadığı , çamaşırın elde yıkandığı zamanları anlattı. Saatler süren bu işlemde eller uzun süre sabunlu suyun içinde kalırmış mecburen.  Çamaşır işini bitirince anneannem , dirseklerine kadar tuz sürer, bir süre bekletirmiş. O tuz sulanır akarmış, sonra ellerini yıkarmış. Sanırım elleri uzun süre sabunlu suda kaldığı için , bir nevi arıtma işlemi yapıyordu. Bu bahsettiği şeyler en az 60 yıl öncesine ait tabii ki. Annem çok bilgili bir kadındır. Güncel hemen herşeyden haberi vardır. Bir kaç şey daha anlattıktan sonra da, bana bugünlerde dikkatini çeken bir şeyi söyledi :
''Artık  hızlı bir şekilde eskiye dönüş var. Bak mesela  şimdi tuz odaları hazırlıyorlar, insanlar tuz banyosu yapıyor. Anneannenin o yıllarda  yaptığı gibi'' dedi. Doğru, ne varsa eskilerde var diye boşa dememişler  :)

Tüm bu konuşmalardan sonra internette dolaşırken bir tesadüf  Baby sling 'e denk geldim. İşte buyrun, eskiye ait bir şey daha, şimdi çok popüler. Baby Sling, bir bez parçası, sarıyorsunuz vücudunuza bebeğinizi koyuyorsunuz içine, siz nereye bebeğiniz oraya. Eski kadınlar gibi işte, onlar  da çocuklarını sırtına bağlar tarlada çalışırmış, çocuklarda orada rahatça uyur, günü geçirirmiş. Annem doğru söylüyor, eskiye dönüş var . :)

Okuduğum bilgilerle anlatayım size  baby sling'i. Bebekler baby sling de çok mutlu oluyormuş, ağlama krizlerinde çok işe yarıyormuş. Kullananlar, bebeklerini baby sling'e koyunca sustuğunu ve uyuduğunu söylüyorlar. İstediğiniz işi yapmaya olanak tanıyormuş. Kullanan anneler çok memnun. Bir hayli fonksiyonel bir bez parçası. Sizi engellememesi çok büyük avantaj. Doktorlar tarafından da öneriliyormuş. Klasik kangurulardan farkı ise ,  anneye ve bebeğe daha çok hareket imkanı sağlaması imiş. Kangurudan daha hafif olduğu için taşıma da her açıdan daha kolay oluyormuş. Puset kullanmayıp 1,5 yaşındaki bebeğini taşıyanlar bile varmış. Amazon.com da arama yaparsanız çok çeşit bulabilirmişsiniz. Ben reklamcılığa mı başlasam ne yapsam :)

Ben bilmiyordum öğrendim. İyi de oldu. Çünkü bir kaç sene sonra ailemize bebekler gelmeye başlayacak inşallah.
Daha detaylı bilgi edinmek istiyorum diyenler varsa aranızda ....


Türkçe bilgiler için Burayı okuyunuz

Detaylar ve alışveriş imkanı Burada

Videolarla uygulamalı bağlama şekilleri ise Burada

1 yorum:

  1. Hello there! Your write-up rocks at the same time as being a
    reputable great fully grasp!??
    I can??t really help but appreciate your blog web-site, your web-site
    is adorable and good
    My spouse and I stumbled over here unique web page and believed I ought to examine points out.

    I like what I see so i'm just adhering to you. Appear forward to exploring your internet web page but once more.

    My site: free phones

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...