Çarşamba, Temmuz 27, 2011

Magnum Karadut&Böğürtlen



İşte dondurma... Allahım bu kadar güzel bir lezzet olur mu. ? Ben bu hafta tanıştım bu lezzetle ve şimdi , hergün bir Karadut & Böğürtlen i tadını çıkara çıkara yiyorum vallahi. Yemeklerin üstüne tatlı niyetine iyi gidiyor. Zaten çikolata severim, zaten böğürtlen severim, zaten dondurma severim. E üçünü bir araya getirip beni sonsuz mutlu eden Magnum'a benden bir alkışşşşş.. Tatmayanlar tatsın derim.

 Asıl amacım sizi Böğürtlenli magnum ile tanıştırmaktı ama konuyu açmışken dondurmanın faydalarından da bahsedelim.
Dondurma aslında faydalı da bir yiyecek. Mesela 100 gram dondurma, 100 gram sütten enerji, besin öğeleri, vitamin ve mineraller açısından daha zenginmiş. Hem dahada lezetli. :)

Protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, C, D, E ve B grubu vitaminlerle kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, çinko ve demir gibi mineralleri içeriyormuş. E daha ne olsun. :)



Dondurma kemikleri güçlendiriyormuş. Önemli bir kalsiyum kaynağı imiş. Enerji verip stresi de azaltıyormuş. Doğru vallahi. Bir böğürtlenli Magnum sonrası herşey süt liman bende  :)

Bol miktarda karbonhidrat ihtiva ettiği için , daha çabuk enerji alabiliyormuşuz dondurma ile. Demek ki iş aralarında da bir böğürtlenli dondurma gücüme güç katabilir :)

Önemli nokta ise, üretim şartları ve bu şartların uygun olmaması dolayısı ile mide bağırsak sisteminde kötü etki oluşturması. Ambalajlı ürünlerde ambalaj üstündeki bilgileri iyi okursak ve açıkta satılan dondurmalardan alırken, bildiğimiz , güvendiğimiz yerlerden alır yersek, hiç bir problem yok.

Kalorisi ne olacak dediğinizi duyar gibiyim. Siz hala kalori hesabı mı yapıyorsunuz. :) Şaka tabii ki. Dikkatli ve biraz ölçülü gitmekte fayda var elbette. Yarım kase  dondurma yerseniz  150  kalori ve 6 gram da yağla karşı karşıya olduğunuzu  bilmelisiniz.

Afiyet olsun...




73 / 779

4 yorum:

  1. Hanımefendi boşverin faydalarını zaten uzun diye okumadım da. bende twıstır çok yer oldum sarı olanından gecen aksam oturuyoruz evde canım cekti koştum bakkal musa amcaya 2 tane aldım. onları yedik hala canım cekıyor 6 tane daha aldım 1 ını yedım dolaba stok yaptım.sırf sizi yazdı diye magnum u da denişyecem. deneyince yazarım size. (bir dost)

    YanıtlaSil
  2. aklıma geldi, karadut öğürtlen yemedim hala. sizin ısmarlamanızı bekliyor olabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fena fikir değil :)) size değilde sizden biraz daha küçük olan birine ısmarlayabilirim belki :))

      Sil
  3. hayır demeyecek kadar mütevazi olabiliriz :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...