Pazartesi, Nisan 30, 2012

Turuncu

Enerji ve heyecan verici bir renkmiş turuncu. Bu yazın en moda renklerinden birisi de turuncu. Demek ki çok enerjik bir yaz geçireceğiz. Turuncu rengi sevenler, cesur ve maceracı bir kişiliğe sahip oluyormuş. Bu rengi seven insanlar gülmeyi ve güldürmeyi de seviyorlarmış. Turuncu aynı zamanda dışa dönük olmayı ve güveni temsil ediyormuş. Vücudumuza etkisi de var, iştah açıyor ve yorgunluğu gideriyormuş. Doğum sırasında anne turuncu giyerse , süt üretimini artırıcı etki yapıyormuş. Dekorasyonda kullanırken dikkat edilmeli, çünkü çok fazla kullanımı sinir sistemini olumsuz etkiliyormuş ve iştahı artıyormuş. Fakat normal kullanımda depresyona çok iyi geldiğide söyleniyor. Çünkü hayatı daha mutlu algılamayı sağlıyormuş. Yorgun olduğunuzda, yorganın altından çıkmak istemediğiniz günlerde turuncu giymeniz şiddetle tavsiye ediliyor. Verdiği enerji sayesinde kendinizi çok rahatlamış hissedeceksiniz. Cinsellik duygularını da harekete geçiriyormuş turuncu. Marketlerde turuncu renk ambalajlı ürünler, daha ucuz algılanabiliyormuş ve cazibeyi artırıyormuş. Pankreas, böbrek, dalak hastalıkları, karaciğer hastalıkları ve mide ülserine karşı faydalıymış. Romatizma şikayetlerini azaltmaya yardımcı oluyormuş.
Ben turuncuyu çok fazla sevmem.  Ama portakal ve mandalinayı severim. Turuncu renkli meyve yemekte aynı etkileri gösterir mi acaba ?

2 yorum:

  1. severim turuncu rengi. canlı renkleri severim zaten. ama bu kadar faydalı ve olumlu olduğunu bilmiyordum. sloganım: daha fazla turuncu...
    güzel paylaşımdı, teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Asortik, sanırım sırf enerji dolabilmek için bende bu yaz bir turuncu giysi edineceğim. Sevmem ama bu tembel halimi de sevmiyorum. :) Benden de sevgiler.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...