Pazartesi, Temmuz 02, 2012

Ben yaptım

Bir çok şey yapmak istiyorum ama ne yazık ki eski yapıcılığım kalmadı. Bir zamanlar neler neler yapardım. Ama bir zamanlarla yaşanmıyor değil mi ? O bir zamanlarla yaşanabilseydi o hoooo...

Alışveriş düşkünü bir insan değilim, çok sık çarşı pazar gezmem. Gezersem de tabak, çanak gibi ev eşyası, aksesuar satan yerlerde kendimi daha mutlu hissederim. Bir de D&R da mutlu mesut olurum. İşte bu seyrek gezmelerden birinde bir mumluk gördüm. Ay ne kolaymış bu deyip hafızama yerleştirdim. Sonra günlerden bir gün evde bir kavanoz boşaldı ve ben o gördüğüm mumluğu kendi hayatıma kendi malzemelerimle katmaya karar verdim. Ortaya ne mi çıktı ? İşte böyle bir şey çıktı.


Gördüğüm mumluk şöyle idi.  Bir cam bardağın içine sadece mum konmuş ve üzerine sicimle bir çuval parçası bağlanmıştı. Ben değişiklik yaptım. Deniz kabuklarından ve birazcık kumdan faydalandım. Bir ara şöyle bir şekilde verdim. Tabii sonra oturdum poz poz resmini çektim.

Ben bunu balkonumda kullanmak için yaptım. Açık havada duracağı için kavanozdan yapmış olmamın bir avantajı oldu. Kullanmayacağım zaman kavanozun kapağını  kapatıyorum, içine toz dolmuyor böylelikle.
Netice mi ? Zamanımı değerlendirdim. Evdeki kavanozu değerlendirdim. Ve şimdi onu kullandıkça , minikte olsa bir şey yapabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Balkonum mu ?


*Dipteki not : Dualarınıza ihtiyacım var bugün !


**Daha da dip not : Yayınladıktan sonra fark ettim ki başlık çok bi "ben " olmuş :))) İdare edin bir hoşum bu aralar !!


16 yorum:

  1. çok güzel olmuş datluuummm ellerine sağlık.ayrıca ne için ihtiyacın var bilmiyorum ama dualrım seninle!

    YanıtlaSil
  2. Sağolasın Gülümseciğim.. Var bir sürü sorunlar, aklına ne geliyorsa dua et işte :)) Birinden birine muhakkak yarar eminim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Harika olmuş. Sıkıntılı olduğum zamanlarda birşeyler ile uğraşmak iyi geliyor. Dualarım seninle. En kısa zamanda atlatman dileğimle....

    YanıtlaSil
  4. Aminnn, sanki atlatmış gibi oldum dileğini okuyunca. Bloglar bu yüzden ayrı bir güzel. Güzel insanları yanında hissetmek bile iyi gelebiliyor bazen insana ;) Teşekkür ederim Lilacım.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel olmuş bu mumluk, ne zamandır ben de yapmıyorum değişik mumluklar, özledim resmen.
    Bu arada içini sıkan ne varsa hepsi uçsun gitsin inşallah, kuş gibi hafif ol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohutcum, kesinlikle idolüm sensin bunu bil. Çalıştığım yıllarda çok şeyler yaptım ama emekli olunca bıraktım hepsini. Başka uğraşlara başladım. Sonra senin yaptıklarını gördükçe yine hevese geldim. Büyük ihtimalle yakında evdeki eski singer makinayı da senin o güzel çantaların yüzünden canlandıracağım. Devam et ve bizle paylaş. Hepimize iyi geliyorsun emin ol. Kuş gibi hafif olup uçmam pek mümkün olmasa da yer kuşlarından biri olabilirim belki :)

      Sil
  6. mumluğu çok beğendim, çok hoş.
    derdin, sıkıntın neyse tez zamanda terkeder seni umarım.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn Nagehancım, inşallah terk etsin. Baya bi bunalığım bu ara zira. :)Mumluk çok basit oluşu ile cezbedici. Bak şimdi aklıma geldi. İçine kum yerine makarna, mercimek falanda konulabilir. Bir tane de öyle yapayım :) Sevgiler .

      Sil
  7. Çok hoş olmuş,deniz kabuğunun giripte güzelleştiremeyeceği şey yok zaten.Mumluğun ağzının kapatılıp,tozlanmaması da hoşuma gitti.Sıkıntılarınızın en kısa zamanda geçmesini diliyorum.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Hümeyracım.Aminnn diyorum.

    Deniz kabuklarına bayılıyorum bende.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık hepside çok karizma olmuş..hoş olmuş...
    Allah gönlündekini sana versin..Rabbim yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Gönlümde istek çok anacım ,verir inşallahhhh :)

      Sil
  10. Füsun merhaba,
    Gerci baslik icin "cok 'ben' olmus" demissiniz ama benim benzer adi olan bir aylik projem var. Tüketmek yerine üretmek, kendi ellerimizle yapmak üzerine. O acidan ben bu "ben"i olumlu buluyorum ve sizinkini Temmuz listeme dahil ediyorum. Sakincasi yoktur umarim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Ne hoş bir projeniz var. Tebrikler. Geçmiş projeleri inceleyeceğim en kısa zamanda.
      Sakıncası elbette yok, paylaşmış olmanızdan büyük mutluluk duydum. Teşekkür ederim. Sevgiler.:)

      Sil
  11. Mum etrafı aydınlatsın yeter. Yanındaki mum diğerinin dibini aydınlatır. Bb durumda boş bir kavanoza daha ihtiyacınız var.



    Not; bu mübarek günde duam sizinle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Notu çek sevdim, çok teşekkür ederim. Buna çok ihtiyacım var.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...