Salı, Temmuz 31, 2012

Marifetli hallerim

Geçtiğimiz günlerde "iftar menüsü" başlığı ile bir bölüm hazırlamıştım. Biraz kendim için biraz sizin içindi. Kendim için olan kısmı, yapmak istediğim tarifleri kaybetmemek ve kolay ulaşabilmek adınaydı. İşte o tariflerden birini yaptım iki gün önce. Börülce  salatasının pruva olanını sevgili Özlemaki'nin tarifine uyarak yaptım.  İnanılmaz  bir lezzet. Daha öncede börülce salatası yapardım ama ekmek içi ve cevizle denememiştim. Kesinlikle öneriyorum. İki gün iftarda sadece onu yedim. Doyamadım. Abartı yok bilginize. Hemen bir ara not. Börülceleri ve tüm sebzeleri sebze haşlama aparatı ile haşlıyorum. Lezzeti suya karışmadan pişiyor. Son derece memnunum.

                                                                       Tarif için tıklayınız

börülce

İşte tam da bu börülceler haşlanırken , bekleme molasında, blogları geziyordum. Böğürtlen çok severim. O da ne, Anne Eli Gibi blogunda böğürtlen soslu muhallebi bana bakıyor. Orucum, vakit az kalmış, evde böğürtlen yok. Olsa da yapacak marifetli kadın yok. Krizzzzzz. !!! Tarifi  bir başka gün muhakkak denemeye karar verip hemen Çilli Zeynel'i aradım. Yeni çıkardıkları böğürtlenli bir tatlıları var. Son derece hafif, nefis bir tatlı. Adı süt pembe. Tabii ki sipariş verdim. Nefis nefis nefis bir şey bu tatlı. Yolunuz düşerse mutlaka deneyin. Zalim nefsi böylelikle doyurmuş oldum. Her ramazan aynı şeyi söylüyorum. oruç tutunca kokuları ve tatları tam anlamıyla alabiliyorum sanırım. Her şey bir başka kokuyor , su bile ayrı bir lezzetli. Tatlı da rüya gibiydi.


süt pembe

Tatlıyı yiyip, zalim nefsi doyurmak demek Anne eli gibi blogundaki tarifi denemeyeceğim anlamına gelmiyor. En kısa zamanda onu da denemek üzere listeme aldım. İşte böğürtlen soslu muhallebi tarifi.  TIK TIK



12 yorum:

  1. börülce çok da severimm ..
    günün aydın olsun canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol valla aydın oldu günüm. Sen her sabah temenni edebilirsin :)Sevgiler.

      Sil
  2. Yazın Balıkesir ve Altınoluk'ta bizim soframızdan eksik olmaz taze börülce, biz haşlar bol sarımsak, zeytinyağı ve sirkeli-limonlu salatasını yaparız ve adına SALLAMA deriz:)
    Geçenlerde tatile arkadaşlarımız gelince annem yapmıştı, resmen tabağı sıyırdılar ertesi gün 2 kilodan yaptı tekrar annem:)

    Diğer şekillerde hiç denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğim, eminim harikadır.
    Ellerine sağlık ve afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohutcum O sofrada olmak varmış, anneciğinde güzel yapmıştır muhakkak. Sallama adı enteresan .
      Bugün barbunya vardı yemekte, utanmasam yanına yapıp yiyecektim. Tadı damağımda kaldı. Ceviz ve ekmek içi çok yakışmış doğrusu. Denemelisin. Sana da afiyet, şifa olsun. :)

      Sil
  3. Salata nefis görünüyor , ben de deneyeceğim , ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  4. sevgili füsun;
    borulceye bayilirim
    cok guzel. gorunuyor
    ben yapacagim tarifini

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet olsun. Yarın bende yapacağım :) iyi uykular.

      Sil
  5. Tatlı şahane görünüyor, börülceyi ben de Özlemaki'de görmüştüm. Ama henüz denemedim, anlaşılan o ki gerçekten lezzetli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicim damak tadı farklı olabilir tabii ama börülce seven biri isen beğenmemek mümkün değil. Ben aynı tarifi taze fasulye ile de deneyeceğim.Onunla da güzel olacağını düşünüyorum.
      Tatlı muhteşem, o kadar hafif ki gerçekten rüya gibi :)

      Sil
  6. börülceeee pek severiiim.
    anne elinde o tarifi gördüm.
    taaaam benlik.
    hem muhallebi hem de böğürtlen.
    eh o zaman bayramdan sonaaaa.
    :)
    fotolara bakmak oruç bozmuyo diy miiii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böğürtlen dimiii. üf üf. Fotolara bakmak kilo yapıyor . Dikkat! :))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...