Çarşamba, Aralık 03, 2014

Günaydın

Olan olmayan bir sürü şeye üzülüyorum ben. Bazı şeylerin olup olmayacağını bile bilmiyorken, ya öyle olursa deyip  üzüle biliyorum. Endişeli halim henüz geçmedi. Antidepresanımla olan seviyeli ilişkiden ümitliyim , geçecek. 

Bir de gerçek olanlara üzüntüm var elbette. Sadece vesveselere üzülmüyorum. Mesela dün bir yazı okudum, Eymir gölü çevresinin imara açılması ile ilgili. Ankara'nın tek nefes alınabilen, kafa dinlenebilen, ruhun çirkinliklerden arınabildiği saklı bir cennet olan Eymir gölü

Bana göre insanlar iyi şeylere layıktır, oysa son yıllarda insanlar sadece tüketime ve AVM'lere layık görülüyor. Ankara zaten gri binaların arasına sıkışmış bir şehir. Şimdi kırk  katlı binaları ile gökyüzüne yaklaşırken, kent daha bir çirkin hal almaya başladı. Çarpık kentleşme görmek istiyorsanız bir tepeden Ankara'ya bakmak yeterli. Yıkılan her eski binanın yerine, ben daha yükseğini yaparım deyip kuleleri dikiyorlar. Çirkinler bana göre, çok çirkin hemde. 

İşte bu çirkin kulelerin arasında bir vaha olan Eymir gölüne Ankara'lılar sahip çıkma kararı almışlar. Dilerim göl ve çevresi olduğu gibi muhafaza edilir. Göl ve çevresini, kulelerle donatılmış olarak düşündükçe çok çok üzülüyorum. İçimin sızladığını içtenlikle söylüyorum. 

Yeşil ve mavinin bir arada olduğu yerlerde güne günaydın diyebilenlere ve Eymir'i sevip koruyanlara olsun bu sabah ki günaydın. 

Foto: Füsun T.

8 yorum:

  1. Her gün bir başka üzüntülü haber alıyoruz. Eymir ile ilgili yazınızı okudum. nerede bir güzellik varsa insanlar onu yok etmek için çabalıyor. Kentimize sahip çıkmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzellikleri yok etmek çok kolay ama güzellik oluşturmak çok zor di mi?

      Sil
  2. Üzülerek okudum yazını:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum, yeşil seven dostum :(((

      Sil
  3. Umarım ve tüm kalbimle dilerim ki bu güzelliğe kimsenin eli değmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buranın bakir kalabilmesi en en büyük dileğim benimde. Umarım dilediğimiz gibi olur Nohut'um.

      Sil
  4. ah eymir mi amaniiiin sakın ha yaaaa.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...