Cumartesi, Temmuz 14, 2012

Marifetli hallerim

Bu hafta dolaştığım bir çok blogda, arkadaşlarımın limonata yapmış olduğunu gördüm. Kimini gece yarısı ziyaret ettim, kimini gündüz.  Her seferinde de canım limonata çekti. Zaten bu yemek blogu olan arkadaşların sayfalarını dolaşmak işkence.  Ne kadar marifetliler, ne değişik şeyler yapıyorlar.  Nasılda üşenmiyorlar.  Az daha gece yarısı kalkıp limonata yapacak hale geldim onları gezdikçe. Ve sonunda bana limonata yaptırdılar. Yoo öyle uzun boylu değil, yapsam yapsam bi limonata yaparım. Diğer yaptıkları beni aşar. Yetişemem onların marifetlerine.  Mutfakla aram çok fazla iyi değil. Kısa ve öz " tembelim" işte . Yani benim gibi bir tembele  limonata yaptırdılar ya helal olsun. 




Her okuduğum tariften kendime bir ipucu aldım. Ben öyle uzun uzadıya uğraşamadım, kendimce pratik limonata yaptım. 5 dakikada şipşak. Limon kabuklarını rendeledim. Cam bir kaseye koydum. İçine birazcık toz şeker attım. Tahta kaşıkla bir güzel ezdim. Sonra içine,sıktığım limonları döktüm, biraz da su. Tel çırpacakla birazcık çırptım. Balkonumdan bir adet nane kopardım. Bardağıma da onu koydum . 





 Oldu bitti. Afiyetle içtim. Bir daha yapar mıyım ? Yaparım. Müthiş lezzetli oldu ve ben limonatayı çok seviyorum. 




12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sağol :)) Gülersin dimi, senin yüzünden hep :)))

      Sil
  2. ama sonuç olarak yaradı demi?
    =)=) =)

    YanıtlaSil
  3. yazin en keyifle ictigim sey..evde yapilmis taze limonata..mmm harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyduruk limonatam pek bi güzel oldu Itırcım. Sen daha güzellerini yapıyorsundur muhakkak. cafe de limonata da olsun emi :)

      Sil
  4. Buna yorum yazmayacağım.
    Gidip, yaptığınız gibi limonata yapacağım.
    Bir değişiklik olarak Monardo Yaprağı koyacagım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun :)"Monardo yaprağı"na bakacağım ben de şimdi. Neymiş o ilk kez duydum .

      Sil
  5. hah haaaa iyi güldüm valla tembel senii.
    :)

    YanıtlaSil
  6. bayılırım limonataya, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. gerçekten bloglarda insanı canlandıran, cesaretlendiren bir hava var. ben yemek yapmayı sevdiğim halde asla elimi sürmem dediğim balık çeşitlerini pişiriyor, ben ve bennnnnn tavuk ve kaburda dolması yapıyorum...bunlar benim içimde inanılmazdı! Hobi bloglarından fikir edinip, moda bloglarında son trend kıyafetler görüp hiçbir şeyden de geri kalmıyorum. ve sizin de kaleminiz çok akıcı bir kaç yazıyı arka arkaya sıkılmadan okudum bile..Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...