Pazartesi, Ekim 10, 2011

Hercai menekşe

Kış çiçeklerinin en güzeli. Bütün bir kış neşe verir rengarenk çiçekleri ile. Karlar altında kalır gene de gülümser. Mor,turuncu, beyaz, sarı, bordo, eflatun,ebruli . Düşünsenize hepsini bir arada. İsterseniz renk öbekleri de yapabilirsiniz. Aynı renkleri yoğun olarak bir araya dikerek. Yada fotoğraftaki gibi rengarenk. Fotoğraf kendi bahçemizden baharda çekilmiş bir görüntü. Menekşeyi sonbaharda  dikeceksiniz. Kış boyu bahçede karlarla yağmurlarla beslenecek ve baharda gülllerle beraber size böyle güzel görüntüler sunacak.
Fotoğraf : Füsun T
Ta ki yaz gelip yazlık çiçekler çıkana kadar.Düşünsenize kışın yaptığı fedakarlığı. Yaz çiçeği çok fazla ama kışın açan renkli bahçe çiçeği çok az. Menekşenin değerini bilmek lazım. Bahçede menekşelerin yeri hazırlandı. Gübrelendi. Fidelerin alınması ve dikilmesi işlemine geldi sıra. Bahçeye henüz dikilmedi ama  balkonuma diktim 2 hafta önce, her sabah birbirimize bakıp gülümsüyoruz. Dikkatli bakarsanız yüzleri vardır onların. Gülen bir yüzleri.
Fotoğraf : Füsun T.
Ankara da tohumdan bir şeyler yetiştirmek biraz zor oluyor. Eğer ki tohumdan yetiştirebilirim diyorsanız tohumları yaz aylarında ekiliyor. Ve sonbahara yetişen fideler işte tamda bugünlerde bahçelerle , balkonlarla buluşuyor. Ne olur hepimiz cam önlerimize, balkonlarımıza diksek . Her yer rengarenk menekşelerle dolsa. Bakıyorum pencere önleri balkonlar bomboş. İşte size neşe katacak , masrafsız, kış boyu güzelliğini esirgemeyen bir çiçek. Ne olur sizlerde dikin uygun olan mekanlara.


Fotoğraf: Füsun T.


Hangi rengi daha çok seveceğimi şaşırıyorum bakınca.





Haydi sizde balkonlara ,bahçelere dikin  rengarenk bir görüntü oluşturun. Sonra da baktıkça benim kulaklarımı çınlatın. 





7 yorum:

  1. Çiçekler insana yaşam sevinci veriyor.

    YanıtlaSil
  2. Ben de dikeceğim. Bunlar çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Onların dünyasına dalınca çıkmak çok zor.Her yer çiçek oluyor. Gerçekten öyle Sn.Ebru Özgün, yaşam sevinci veriyorlar.
    Sn. Tebriz şimdiden iyi seyirler. İyi sohbetler. :)

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim çiçektir...Her yaz bahçeme rengarek neşe katar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten neşe veren bir bitki. Renkleri büyüleyici. :)Sizin bebekleriniz de büyüleyici bu arada.

      Sil
  5. Fotoğraflar muhteşem!

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...