Pazar, Nisan 08, 2012

Pazar şarkısı

kaynak
Antonio Vivaldi. İtalyan barok klasik müzik bestecisi, virtüöz (Kabiliyetli, becerikli,branşında yorumda en üst seviyeye ulaşmış), kemancı ve rahip. Aldığı rahiplik eğitimi dolayısı ile lakabı "kızıl rahip". Konçertolarıyla tanınmış bir besteci. Beşyüzden fazla konçertosu mevcutmuş. Özelliklerinden biri hayli enteresan .Hayalinde  canlandırdığı resimleri müzik haline getirmiş. Hayalin gücü. Ve bu resimlerden yola çıkarak yaptığı en bilinen bestesi ise Four Seasons, yani Dört Mevsim konçertosu. Klasik müzik dinlemeyenlerin bile bildiği bir beste. Dört mevsimin içinden en bilineni ise "La Primevera", İlkbahar. Bu güzel, nadide  eserleri bize hediye eden yetenekli insanları çok seviyorum. Onlar üretmese biz ne dinleyecektik. İyi ki var olmuşlar.

Ve sonunda bizim hayallerimizin baharı da  geldi. Gerçi Ankara'ya henüz tam olarak intikal edemedi ama güneyde, batıda ve marmara da insanlar kendini bahara teslim etmiş görünüyor. Bahar gelince her şey yeniden canlanıyor ve  bu müthiş bir şey. Yeniden doğuşun her adımına şahit oluyor insan. Tomurlar oluşuyor ağaçlarda, yağmurlar yağıyor, kışın koyu rengini yıkıyor ve  yeşillere bırakıyor griler yerini. Sonra; pembeler, lilalar, sarılar, morlar, kırmızılar kuşatıyor evreni. İnsanlarda da değişimler oluyor, umutlar artıyor, neşe artıyor, hareket artıyor, aşk artıyor. Sarılın sevdiklerinize, çıkın doğaya, koklayın, gözleyin, içinize doldurun baharı . Sizi Vivaldi ile başbaşa bırakayım artık.

                                                    vivaldi / four seasons

                             Baharı doya doya yaşayabilmeniz dileği ile , hepinize iyi pazarlar. 

benim baharlarım

                                   

7 yorum:

  1. vivaldi... Üstad...Çalmak istedim kırların içinde ne hoş olurdu:) paylaşımınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize sevindim, keyifli dinlemeler. Çalarsanız bende kırların içinde dinlerim :)

    YanıtlaSil
  3. Ankara da bahar yok. Belki vivaldi yi duyarsa tomurcuklar...:)

    YanıtlaSil
  4. Ama en güzel baharlarda Ankara da yaşanır dini Nar-ı Can. Herkes yaza girip yanmaya başlar biz doğal klimalı, limonata gibi Ankara baharının keyfini uzun süre yaşarız .:)

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir müzik ve ona uygun fotoğraf. Teşekkürler.İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Ferhat, umarım ağacın bu baharki halini de fotoğraflamak kısmet olur.

    Lila , sizin bahçenize de ne baharlar gelmiş öyle. bayıldım görüntülere.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...