Cumartesi, Temmuz 21, 2012

Oruçsal hallerim

Öncelikle hepimize hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah; dualarımızı, ibadetlerimizi, tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah.Ve bununla kalmıyor sms geleneğini de ihmal etmiyorum. Siz şimdi cep telefonlarınızı elinize alın, ekrana bakın. Benden size gelsin bu mesaj.

Gün batar usul usul, Kararır Gece.Yeniden doğar herşey. Her şey bitti dedigin bir anda, Mübarek Ramazan ayının gönlünde huzur kokulu bir gül kök salmasına vesile olması temennilerimle.

Hafif bir şımarma hallerinden sonra oruçsal halimi nakletmeye geçebilirim. Geçen yıldan takip edenler tüm ramazan boyunca açımmm açımmm diye söylendiğimi, bol bol yemek muhabbeti yaptığımı , mutfakta yaşadığım tuhaf hallerimi , sonlara doğru perişan halimi fotolarla paylaştığımı hatırlayabilir belki  (hatırlayamadıysanız zorlamayın kendinizi ) . Bilmeyenler linklere tıklayabilir. Bu linkleri hazırlarken bende bir göz attım. Ve anladım ki ramazanda hafif çenem düşüyor benim. İçimde bir yazma isteği şu an, parmaklarıma mani olamıyorum. 

Perşembe gecesi domatesimle, peynir ekmeğimi saat 11:30 gibi yedim, telefonu da 02:30 a kurdum yattım. Biraz da sahur zamanı birşeyler yerim, suyumu içer yatarım diye. Çalan telefonu hatırlamıyorum. Tek duyduğum ezan sesi idi. Yatakta doğruldum. Başucumdaki suyun yarısını içtim, anında yastıkla geri buluştum. Sonrasını da  hatırlamıyorum. Deliksiz uyumuşum.

Öğlene kadar fena değildim. Çünkü saat 11 gibi uyandım. Öğleden sonra klasik oruç baş ağrım başladı. Giderek şiddetini artırdı. Ben de giderek fenalaşmaya başladım. "Şakaklarına ozon yağı sür" önerisini denedim, hafif gözlerim açıldı ama ağrı hafiflemedi pek. Her yataktan kalkışta beynim zonkk zonkkk ses çıkartıyordu inanın. İftara yakın dudaklarım aynı filmlerdeki gibi kurudu. (Burada senaryo yazdım hemen kafamda. Birazdan yakışıklı bir jön elinde bir matara su ile başucuma gelecek ve orucum bozulmasın diye sadece dudaklarıma su sürecek.) Kollarım iki yana düştü. Midem bulanmaya başladı hafiften.Bayılmak nasıl bir şey bilmiyorum inşallah da bilmem ama sanırım yaklaşmaya başlamıştım. Nefesimi rahat alamadığımı hissetmeye başladım. (hah sonunda bayıldı diyor gibisiniz.Yoo bayılmadım. ) Son birbuçuk saati bu tempoda geçirdikten sonra ezanın sesini duyabildim. Başımın zonklaması hala aynı. Minnacık bir şeyler yiyip hemen ağrı kesici içtim. Ve insan bu ağrılı halde ne saçmalıklar yapabiliyor bunu yaşadım. Işıkları kapattım. Gözümü tülbentle bağladım. Kendimi  halının üzerine yere bıraktım. Sert bir yerde yatma isteği duyuyordum şiddetle çünkü. Uzunca bir süre o şekilde, kıpırdamadan  yattım . Sonuç mu.? İyi geldi desem. 

Bugün oruç değilim. Dünü tekrar yaşamayı göze alamadım. Yarın tekrar deneyeceğim. Umarım bu sefer sorun yaşamam da devamını getirebilirim. 
Oruç tutmayacağım için gece sahura kalkmayacaktım, fakat sağolsun karşı binadaki gıcık horoz, gece boyunca , hatta sabaha kadar öttü. Bir de iğrenç ötüşü var ki . Benim bildiğim horozlar sadece sabah ezanında öter yahu. Hakkında iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum bu horozun. Horoz eti lezzetli olur mu sizce ?

Horozun susup benimde uyuyabildiğim nadir zamanlarda ise acayip rüyalar gördüm. Onunla ilgili ayrıca bir yazı hazırlamayı düşünüyorum. Bir gecede bu kadar acaip bir sürü rüya görülebilir mi diye. Tüm bunların eşliğinde  sabah oldu sonunda. Sonra  bu bulutları  görünce dayanamadım hemen makinamı aldım veee.



Bu beş minik buluta hayran kaldım. Nasıl da güzel sıralanmışlar yan yana. Biraz ilerlerinde ise bu küme vardı. Gün doğumunu kutluyorlardı sanki. Renkler o kadar güzel o kadar güzeldi ki, büyülendim ben. 


Bu fotoları buraya nakledince aklıma geldi de, o horoz olmasa bu bulutları göremeyecektim ben. Bir sonraki sinirlenmeme kadar horozu affettim. Gününüz güzel geçsin dostlar.  Oruç tutan arkadaşlarım, Rabbim yardımcınız olsun. 

15 yorum:

  1. sevgili füsun;
    cok gecmis olsun
    gercekten kotu olmussun
    iyiki bugun tutmadin
    bulutlar bir harika
    fakat o sabah ayazinin verdigi serinlikle
    daha da guzel hissettirmistir kendini
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Saol Füsun'cum. Aynen dediğin gibi oldu, mis gibi bir serinlikle izledim. Orucu da iyi ki tutmamışım, kendimi hala bir tuhaf hissediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bayağı kötü olmuşsun , sahura kalkmayınca iyicene aç kalmışsın herhalde . Sıcaklar da cabası .
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim sana da hayırlı ramazanlar. Bugünde pek keyifli sayılmam , oruçtan ziyade sanırım genel bir şey var üzerimde. Tutamadığım için mutsuzum. Sevgiler.

      Sil
    2. yok sen saglikli ol
      once saglik unutma

      Sil
  4. Canım hayırlı ramazanlar. Keşke ara vermeseydin. Bende senin gibi oluyorum ilk iki gün. sonra alışıyor bünye. Ara verince hepsi sil baştan yaşanıyor. Allah tüm oruç tutanlara sabır ve kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halimden çok korkunca mecburen ara verdi. Bakalım yarın belli olur durumum. Geçen yıl çok rahat tutmuştum, inşallah bu yılda devam ederim. Teşekkürler, sevgiler.:)

      Sil
  5. geçmiş olsun cnm, ben alıştım artık oruca. evde de olunca sorun olmuyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kabul etsin Buketcim. Bakalım bugün iyi geçecek gibi benimde. :)

      Sil
  6. aman canım dikkat et, gece uyanabilseydin birşeyler yeseydin sanırım böyle olmazdın, hayırlı ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim şimdi, 2 gündür rahat tutuyorum çok şükür.Sen de dikkat et kendine İlknurcum.

      Sil
  7. ama sen beni güldürüyon.
    cep mesajın iyiymiş.
    ve fotolar dünyanın görkemli güzelliği.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sen beni güldürüyosun Deep :) Cep mesajım süper canımm :))))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...