Çarşamba, Ocak 25, 2012

Aşk güzel şey



Dün akşam saatlerinde kar yağmaya başladı. Benimde en çok sevdiğim şeylerden biri kar yağışını izlemek. Sade Türk kahvemi yaptım. Camın önüne geçtim. Müzik setinede Mum Işığında Klasikler  albümünü koydum. Huzur ve huşû içinde kahve ritüelimi gerçekleştiriyorum. Yoldan gelip geçenlere bakıyorum. Hemen bir parantez açayım, bu albümü klasik müzik seven herkese öneririm. Hatta sevmeyenlerede öneririm. Klasik müzik dediysem soft hali. Sakin ve dingin 50 eser. 4 Cd den oluşuyor. Hediye içinde ideal bir albüm. Ben kendime hediye almıştım. Sizlere önermek istiyordum zaten , bu konu da vesile oldu böylece albümü tanıtmak için. İşte tüm bunlar olup biterken, karşı kaldırımda iki delikanlı gördüm. Birisi daha küçüktü aslında. Diğeri daha bir delikanlı. Yere eğilip bir şeyler yapıyorlardı. Yazı yazdıklarını fark ettim.

İşleri bitene kadar onları izledim kahvemi yudumlarken. Bir şey yazıp , sonra karşısına geçip bakıyordu  büyükçe olanı. Daha küçük olanı da neşeli bir şekilde onu izliyordu. Neşesini nereden gördün diyebilirsiniz. Fazla hareketli idi ve birazda tuhaf hareketler yapıyordu. Bir de halleri öyleydi ki , sanki sokakta onlardan başka kimse yoktu. Yazıya bakmak için, kaldırımdan yola inmek zorunda kalıyordu delikanlı. Trafik akıyor ama o farkında bile değildi. Riskli bir şey yapıyordu kısacası. her an bir araba çarpabilirdi. Yazıyı yazan daha sonra cep telefonunu çıkardı ve yazdığı yazının bol bol fotoğrafını çekti. 

 Onlar gittikten sonra, ben fotoğraf makinamı aldım elime. Ne yazdıklarını tam olarak göremiyordum çünkü. Merak ettim tabii. Sadece benim çektiğim yere yazmadılar. Ağaçların arkasında kaldığı için diğer yazdıklarını çekemedim. Yol boyu yazarak geldiler. Kaldırımı yazı tahtası gibi kullanıyordu delikanlı. Fotoğrafları çekince anladım. Birazcık tahmin etmiştim aslında. Hafif içim ısınmıştı. Emin olmak istedim sadece. İnsan sağında solunda neler oluyor farkında olmayacak kadar kendinden geçmişse, işin içinde mutlaka aşk vardır. Aşk yapabilir ancak insanı böyle. Dünyada bir sevdiğiniz, bir siz , bir de o an vardır aşıkken. Bizim delikanlıda aşıktı tabii ki. 

Aşk güzel şey!!!!

3 yorum:

  1. ....................
    Kar eriyince erimese bu sevgi.

    YanıtlaSil
  2. Ölümsüzleşsin istediğim için hem fotoğrafladım, hem de yayınladım. :) İçimizdeki sevgiler hiç bitmesin hiç..

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...