Perşembe, Mart 29, 2012

Ağla açılırsın

Emigranten: tranen bij afscheid
kaynak : flickr

Öyle dolar ki bazen yürek, salıverir kendini gözlerden dışarıya. O sırada yalnızsanız sorun yok. Koyver gitsin. Fakat yanınızda birileri varsa ve görsün istemezseniz, kasarsınız kendinizi. Ama tutulmaz ki bazen de yaşlar kendiliğinden süzülmeye başlar, siz çaktırmamaya çalışırken yanınızdakiler görür ve hemen "ağla ağla açılırsın" derler. Doğruymuş biliyor musunuz. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Fiziksel ve psikolojik olarak faydaları varmış.

Ağlarken vücuttan bazı zararlı kimyasallar atılıyormuş. Bu arada fiziksel olarak da rahatlıyormuş insan. Ağlayınca duygu durumu düzeliyor ve acı verici durumlarda rahatlama sağlanıyormuş.

Stresin insan vücudunda yapmayacağı şey yok. Son zamanlarda  doktora gittiğinizde hastalığınız ne olursa olsun teşhis koyarken hemen araya "stres" kelimesini ilave ediyorlar . İşte stres vücutta zararlı kimyasalların oluşmasına sebep oluyormuş. Ağlamak stresi azaltıyormuş. Ve ağlarken stresin yarattığı  zararlı kimyasallar da vücudu terk ediyormuş. Yani sağlıklı olabilmek için arada ağlamak mı lazım acaba. Ağlayacak bir şey bulamadıysanız eski Türk filmlerine müracaat edebilirsiniz belki. 

Bir başka faydası da ağlamak kişiler arasındaki duvarları kaldırıyormuş. Birisinin yanında ağlıyorsanız , o kişi ile aranızda bir bağ oluşuyormuş. Gözyaşları ile iletişim ve etkileşim. Çocukla anne arasındaki yüksek bağın bir sebebi de bu olabilir mi acaba ?. Ne çok ağlar çocuklar .

Demek ki bundan sonra açılmanın yolu rahat rahat gözyaşlarını salıvermekten de geçecek.


  • Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlayamaz. Rousseau

5 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK FÜSUNCUM
    :)))
    AĞLAMAK BAZEN İNSANIN İÇİNİ AÇAR
    :))

    YanıtlaSil
  2. Evet Ayşecim, geçen gece çok işime yaradı vallahi. :)

    YanıtlaSil
  3. aĞLA AĞLAMAK İSTEDİĞİNDE Rahatlamak için ağla dertten değil. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. öffff ben de çok kasarım kendimi bu konuda

    YanıtlaSil
  5. Evet vuslat, dertten ağlamayalım hiç.
    Sevgiler.
    Gülümsecim, bende çokk kasarım :))

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...