Cumartesi, Mart 17, 2012

Nerdesin ?

Mercan dede dinler misiniz bilmem ama ben çok seviyorum. 800 adlı albümü 2007 yılında çıktığında almak için yaşadığım heyecan, şu an bile taze içimde. Mevlana hazretlerinin doğumunun 800'ncü yılında , bu albümü ona adamış Mercan dede.  Bu sabah bir yerde şu sözlere denk geldim.
Gel dedin; Geldim işte Sevgili!..
Sen dışında ne varsa kıyısız denizlere dökerek geldim…
Dilimde dua ile, kefenimi vuslatına çeyiz bilerek geldim… Geldim…
Aşkın demgahında ateşleri ıslatmak için neyim varsa yok bilerek geldim…

Anında bana Mercan dedenin 800 adlı albümündeki "Nerdesin? " adlı parçayı çağrıştırdı. O parçada  fonda bir ses  şöyle der " Gel dedin sultanımız geldik işte ". Bu güzelliği blog dostlarımla paylaşayım diye heyecana düştüm. Videosunu bulup paylaşacaktım. Sonra da iş uzadı da uzadı , gönül taştı, albüm bulundu, fotoğraflar çekildi, sözcükler sıraya dizildi, klavyem hızlandı ve şu an okuduğunuz satırlar peşpeşe geliyor. Nerede durur bilmem :)

Albümü aldığım o günlere gittim. Albümü aldıktan sonra Atakule'de oturup bir kahve içmiştim . Elimde albüm, kapağına baktım uzun süre. Sizi bir yolculuğa çıkaracağı kapaktan belli olmuyor mu zaten? . Renkler yeterince büyüleyici . İçinde ne var acaba diye merak uyandırıcı.

Sonra içini açmıştım. Bir garip heyecan. Abartmıyorum. İçi dışından da güzel. "gel" diyor. Ben de daha neler var "gel" ...
Derken , cd yi aramaya koyuldum. Ortalıkta görünmüyordu çünkü. Onu ararken birden bir zarf çıktı aradan. 
Adres yerinde şunlar yazıyor.
Ya Hazreti Mevlana
Aşıklar mahallesi Gönül sokak; 99 / 1
Muhabbetistan 

Gönderen kısmında ise 
Topal Karınca
Umut Köyü İman sokak Tevfik çıkmazı 42 / 1
Kainat

Zarfı görünce abandone oluyorsunuz zaten otomatikman. Aç içini  çabuk açççç. :)
Mektup şöyle başlıyor.
Canım efendim,
Güneşin önünde , mumla yazılmış tüm kelimeler  okunmadan eriyip gidiyor.
Bu mektup , acizane fakirinizin yaş gününüzün kutluluğuna dair duyduğu aşk ve muhabbeti en saf haliyle ifade etmek arzusundan ibaret; samimiyet dışında hiçbir kelimeye mana yüklemeden kaleme alınmış, aleme salınmıştır. 
...........
Devamını okumak için tık
Bu mini Mevlana biblosunu Konya ziyaretimde almıştım. Çok severim.

Tüm bunlardan sonra iş albümü dinlemeye kalmıştı. Kahvemde bitmişti. Eve dönüp albümü büyük merakla dinledim. Bittim, bayııldım, öldüm. 
Küçük bir sırrımı da vereyim, albümü sonraları dinlerken çok kez kendimi Mevleviler gibi dönerken buldum. Deneyin isterseniz , kapılıp gidiyorsunuz. 

Derken  gün bugüne geldi , bu yazıyı hazırlamaya. Size bu albümü tanıtmaya. Albümde kimler var kimler. Ceza ile bir çalışma var ki, sözleri ile , müziği ile ,Ceza'nın yorumu ile muhteşem mi muhteşem bir çalışma. Yıldız Tilbe var. Tutsak adlı şarkının sözleri ona ait. Ve vokalde kendisi var. Kendine has yorumu ile. Ve ben bir tek nerdesin adlı parçayı sizinle paylaşacakken birden aklıma geldi ki Mercan dede bir mükemmel davranışla size kendi sitesinde albümün tamamını dinletiyor. Sizi direk o sayfaya yönlendireyim dedim. 
Bu güneşli hafta sonunda dilerim gününüz güzel geçer, içiniz sevgi dolsun taşsın, sarılın yanınızda kim varsa sıkıca ve hayata teslim edin kendinizi.

Nefis, nefis, nefis.




6 yorum:

  1. Füsun'cum, bana baska hic bir yazi bundan iyi gelemezdi...sen icimi mi okuyorsun ne? :))

    YanıtlaSil
  2. Itırcım, sen gökyüzüne öyle bir mesaj göndermişsin ki, o da geldi beni buldu ve aniden bu post oluştu. Yoksa aklımda çok başka şeyler vardı ;)kahvemi yaptım şu an tekrar diniyorum , bana da iyi geliyor :)
    Sevgilerrr.

    YanıtlaSil
  3. Mercan Dede'yi ben de cok severim. Yillar once bir acikhava konserine gitmistim; ne kadar guzeldi. Albumu internetten dinleyebilmemiz ne guzel. Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  4. Ne şanslısın Olê, isterdim canlı dinlemeyi. Bu arada diğer albümleride dinleniyor bilgine.
    Rica ederim. Keyifli dinlemeler. :)

    YanıtlaSil
  5. Biraz önce Sevgili Itır'ın blogundaydım, onu okudum o satırlarında hem hüzünlü, ağladığım, hemde umutlu bir yolculuğa çıktım. Sonra size geldim ve Çok severek dinlediğim Mercan Dede ile karşılaştım.

    Bu gece çok duygulandım, çok keyif aldım okumaktan ve dinlemekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslı çok geç bir yanıt oldu ama şimdi gördüm kusura bakmazsın umarım. Keyif alman beni de keyiflendirdi şimdi. :) Sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...